KLAR for arbeidslivet

Nysgjerrig på hvilke karrieremuligheter som finnes for samfunnsvitere og humanister? Bli med i vår Facebook-gruppe KLAR for arbeidslivet. Her fokuserer vi på overgangen mellom studier og jobb og svarer på spørsmål knyttet til jobbmuligheter og jobbsøking for samfunnsvitere og humanister. Bli med i KLAR for arbeidslivet!

Et programutkast for fremtidens universitet, men skuffende for internasjonale studenter!

Studentutvalget i Samfunnsviterne reagerer på at det i utkastet til Høyres partiprogram foreslås en studentavgift for studenter utenfra EØS og Sveits.

Les mer

En jente sitter på et skrivebord og skriver på en mac.

Er du Samfunnsviternes nye studentleder eller nestleder?

Høstens studentutvalgsmøte er 21.-22. september. Studentutvalget består av studentledere fra studiesteder der Samfunnsviterne er representert med et studentlag. Studentutvalget skal velge seg en leder og nestleder for 2021, og alle studentmedlemmer i Samfunnsviterne kan melde sin interesse for dette vervet.

Les mer

Studentlederen ønsker et større fokus på smittevernsregler!

I år har tusenvis av studenter fått studieplass. Selv om det er viktig at studentene blir kjent og får en god start på studietiden så bør smittevernsregler ivaretas, mener studentlederen i Samfunnsviterne.

Les mer

- Gi CVen en vårpuss!

I disse koronatider er vi mer inne og mange har mer fritid enn før. Samfunnsviternes rådgiver i fag og karriere, Marie Toreskås Asheim, anbefaler studenter å gi CVen en vårpuss!

Les mer

- På tide å gjøre en dugnad for landet vårt!

Dette er for mange uvirkelige tider med store restriksjoner på vårt daglige virke. En situasjon vi ikke har vitnet i etterkrigs Norge.

Les mer

Ny studentutvalgsleder i Samfunnsviterne!

På studentutvalgsmøtet 27.-28. februar ble Njål Gustavsen valgt til studentutvalgsleder i Samfunnsviterne.

Les mer

Har du husket på forsikringer til studiestart?

Det kan være dyrt å droppe forsikringer. Med studentforsikringen fra Storebrand er det enkelt – du får reise-, ulykke og innboforsikring i ett.

Les mer

Miljøvennlige julegaver

I 2019 kjøper mange det de trenger selv, så hvordan skille seg ut og gi ekstra fine julegaver? Lag julegavene selv!

Les mer

Høy startlønn for nyutdannede

Samfunnsviternes lønnsundersøkelse viser at nyutdannede medlemmer får høy startlønn.

Les mer

Høyere utdanning fører til høyere lønn

I årevis har det vært diskusjoner om studenter bør skaffe seg arbeidserfaring eller ta høyere utdanning for å være godt rustet for arbeidslivet. Samfunnsviternes lønnsundersøkelse (2018) viser at det lønner seg å ta en høyere utdanning.

Les mer

Økonomitips for studenter!

Når studiestøtten er brukt opp, og du ikke rekker flere ekstravakter på jobb fordi eksamen er rundt hjørnet, er det fint å være medlem i Samfunnsviterne.

Les mer

Hvordan fremme kompetansen din i lønnsforhandlinger?

Ønsker du høyere lønn i den nye jobben og lurer på hvordan du skal argumentere for å få det? Det overraskende svaret er at du skal fokusere mindre på deg (og ditt ønske om høyere lønn) og mer på arbeidsgivers behov.

Les mer

Lønn som fortjent

Hva kan du egentlig forvente i lønn i din første jobb?

Les mer