Til innholdet

Statlig sektor

Akademikerne forhandler for 35 539 personer i staten.

Årets mellomoppgjør i staten startet 23. april 2019, og Akademikerne går til forhandlingsbordet med krav om solid lønnsvekst.

Les Akademikernes krav her.

Det ble brudd i forhandlingene om årets lønnsoppgjør i staten. Lønnsoppgjøret gikk til mekling, og fristen til å komme til enighet ble satt til 23. mai klokken 24.00.

Lønnsoppgjøret 2017

Lokale forhandlinger i staten

Det skal gjennomføres lokale forhandlinger i statlig sektor innen 31. oktober 2019. Her får du informasjon om hva du som medlem i Samfunnsviterne bør gjøre i forkant av og i forbindelse med de lokale forhandlingene.

Les mer

Hva betyr ny avtale i staten for deg?

I 2016 fikk Akademikerne et nytt lønnssystem som er videreutviklet og forbedret i årets oppgjør. Akademikernes hovedtariffavtale innebærer at forhandling om lønn ikke lenger skal skje sentralt i Oslo men på den enkelte arbeidsplass gjennom lokale, kollektive forhandlinger, slik som er vanlig i store deler av arbeidslivet. Les hvorfor dette er smart for deg.

Les mer

Oppgjøret i staten: Den nye lønnsstigen

I Akademikernes hovedtariffavtale (HTA) har vi en lønnsstige som erstatter tidligere lønnsrammer. Lønnsstigen gir ansatte som omfattes av ordningen, 1,1 prosent årlig lønnsvekst i opptil ti år. En konsekvens av avtale er at flere av Akademikernes medlemmer vil kunne få automatiske lønnsopprykk.

Les mer

Anders Kvam

Enighet i meklingen i statsoppgjøret

- Oppgjøret har en økonomisk ramme som totalt gir en reallønnsvekst. Dette er vi fornøyd med. AFP har vært et krevende tema i forhandlingene, og vi skaper nå viktig trygghet og forutsigbarhet for mange av statens ansatte, sier leder i Akademikerne stat, Anders Kvam.

Les mer

Meklingsinnspurt og mulig streik i staten

Natt til 1. mai brøt som kjent Akademikerne tarifforhandlingene i staten, og tariffoppgjøret gikk til tvungen mekling for å forsøke å oppnå enighet og unngå streik.

Les mer

Anders Kvam

Brudd i staten

Det er brudd i forhandlingene om årets lønnsoppgjør i staten.

Les mer

Anders Kvam

Krever konkurransedyktig lønn for statsansatte

- Staten skal utvikle stadig mer avanserte og brukervennlige tjenester til innbyggerne og er avhengig av høy kompetanse for å lykkes. Da må virksomhetene kunne gi god lønn for å gjøre seg attraktive, sier leder i Akademikerne stat, Anders Kvam.

Les mer

Fant du det du lette etter?