Som medlem av Samfunnsviterne har du tilgang til en av Norges beste pensjonsavtaler og ekstra gode priser på fond og Individuell pensjonssparing (IPS). Her er fire grunner til hvorfor dette er et spesielt godt tilbud for deg.

1. Mer pensjon for pengene 

Egen pensjonskonto betyr at du kan bestemme hvor pensjonen din forvaltes. Dermed har også pensjonsleverandørene økt konkurranse, det innebærer bedre og billigere pensjon til deg.  


Medlemsfordelene hos Kron inkluderer: 

  • Egen pensjonskonto for deg som jobber i privat sektor og har innskuddspensjon
  • Fondssparing og individuell pensjonssparing (IPS), som er tilgjengelig for alle medlemmer uavhengig av yrkesstatus eller hvor man jobber
Krons standardavtale “Krons utvalgte indeks» koster 0,17% og alt er inkludert. 

 

Priseksempel på hva et Samfunnsviter-medlem som er i 40-årene og jobber i privat sektor:

  • medlemmet vil spare i underkant av 200 kroner hver måned
  • på grunn av rentes rente-effekt på besparelsen vil medlemmet få mellom 1000 og 2000 kroner mer i måneden som pensjonist
  • hvis medlemmet i tillegg benytter deg av rabattene på fondssparing øker dette beløpet ytterligere
Du finner mer informasjon om priser og tilbud her.


Hvordan kan jeg sjekke hva arbeidsgiver betaler for meg i dag?  

Du kan sjekke kostnad og administrasjonsgebyr på din aktive pensjon med arbeidsgiver eller direkte med pensjonsleverandøren de har avtale med. For tidligere oppspart pensjon kan du sjekke hvilken prosent du betaler i gebyrer og hva det utgjør i kroner hos leverandøren hvor pensjonen oppbevares.

 

Du kan sjekke kostnadene arbeidsgiver betaler for deg på www.norskpensjon.no. Når du vet hvilken kostnad (prosent) arbeidsgiver betaler blir det også lettere for deg å sammenligne priser.

 

Dette kan du gjøre på sider som www.finansportalen.no som er drevet av Forbrukerrådet.  


2. En mer bærekraftig pensjon 

Kron tilbyr en av Norges mest bærekraftige pensjonsløsninger og sørger for at dine investeringer støtter opp om FNs bærekraftsmål.

 

Selskapene som velges må følge strenge etiske og miljømessige krav. I praksis betyr det at selskaper som driver med våpen, tobakk, alkohol og gambling ekskluderes.

 

Etter at «verstingene» er sortert ut (såkalt negativ screening), investeres pengene i de 50% beste selskapene innenfor miljø- og samfunnsansvar innenfor hver sektor. Investeringene er spredt over hele verden. 

Hvis du ønsker å sette ditt preg på pensjonen kan du også velge å legge ekstra fokus på spesifikke bærekraftsområder. Da fjernes endra flere selskaper, som for eksempel selskaper i olje og gass-sektoren. 

Du kan lese mer om priser og alternativer her.

 

3. En enklere og mer engasjerende kundeopplevelse 

Kron-appens brukervennlige design gjør det enkelt å komme i gang.

 

Alt du trenger å gjøre er å gå inn på www.kron.no/pensjon eller laste ned appen i Google Play eller App Store.

 

Via appen kan du også holde oversikt over hvordan pengene dine utvikler seg. Kron gir daglige oppdateringer på hva som skjer i markedet og hvordan det påvirker dine investeringer.  


4. Sett pensjonen på autopilot eller ta full styring selv 

En av de billigste plattformavgiftene på 0,075 %.  

Hos Kron kan du velge en autopilot-løsning hvor Kron ordner alt, men du kan også plukke ut fond selv. Her kan du velge fondspakker basert på ulike temaer og enkeltfond.

 

Det finnes også et stort utvalg av indeksfond, samt de mest populære fondene innenfor ulike kategorier fra kjente leverandører som KLP, DnB, Nordea, Alfred Berg og Blackrock.

 

I tillegg til den lave plattformavgiften gir Kron sine fondsrabatter tilbake til deg som kunde. Det er også mulig å kombinere både fondspakker og enkeltfond.

 

Du vil også få råd underveis hvis du velger fond som ikke er hensiktsmessig for din pensjon. 

Les mer om tilbudet her.