Strategien for samfunnsansvar trådde i kraft fra 2018 med et mål om mer synlighet og involvering i samfunnet, og det har generert mye spennende aktivitet så langt.

En viktig del av strategien har vært å involvere eksterne partnere, og vi har hatt flere arrangementer i løpet av året.

Noen av høydepunktene vi kan trekkes frem er:

  • Det ble avholdt et vellykket fellesarrangement med blant annet SAIH på Kulturhuset i mars om høyere utdanning. Arrangementet «Kan universiteter redde verden?» var godt besøkt og ble streamet via vår Facebook-side.
  • Vi samarbeidet også med SAIH på på Arendalsuka. Arrangementet:«Hvor finnes den neste Einstein?» tok for seg viktigheten av høyrere utdanning i utviklingspolitikken, og det var gode tilbakemeldinger fra tilhørerne. Se debatten på SAIHs Facebook-side.
  • I april fikk vi besøk på av den tyrkiske journalisten og aktivisten Gürkan Özturan fra vår samarbeidsorganisasjon, den uavhengige journalistplattformen Dokuz8NEWS i Tyrkia. Det var interessant å høre om alt de har fått til tross krevende arbeidsforhold og en ytringsfrihetssituasjon under stadig press. Les artikkel fra besøket her!
  • I slutten av mai gikk arrangementet «Må vi jobbe mer i fremtiden?» av stabelen. Arne Krokan, Linn Stalsberg og Erling Holmøy innledet. Mellom 80 og 100 oppmøtte viser at dette er  et tema som trekker folk! Se arrangementet her!
  • 13. november blir det et spennende frokostmøte i Bergen med den danske antropologen Dennis Nørmark, der han tar for seg fenomenet «pseudoarbeid». Les om arrangementet og meld deg på!
  • 27. november skal Samfunnsviterne i samarbeid med S-HUB arrangere en karriereevent på «Skatten» i Oslo. Fokuset skal være på nye koblinger mellom arbeidsgivere og kandidater.