Nyheter 2022

Digitale kurs fra Videocation

Nå kan du som medlem i Samfunnsviterne abonnere på Videocation gratis i én måned samt få rabattert månedspris etter gratistperioden er over. Med Videocation får du tilgang til over 200 videokurs fra 90 ledende eksperter. Alle kursene er på norsk.

Les mer

En streik i Oslo vil ramme bredt

Dersom meklingen ikke fører til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune, tas 147 medlemmer ut i streik. Det vil trolig ramme bygging av ny legevakt, byggesaksbehandling og skolene.

Les mer

Enighet med spekter

Enighet med Spekter om de sosiale bestemmelsene

Akademikerne helse har sammen med de øvrige organisasjonene på arbeidstakersiden blitt enige med Spekter i forhandlingene om de sosiale bestemmelsene for ansatte i sykehusene.

Les mer

Tonje Leborg

Bryter forhandlingene i kommunal sektor

– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.

Les mer

Illustrasjonsbilde 15 prosent nettrabatt hos Storebrand

Nå får du 15 prosent nettrabatt på privat skadeforsikring

Akkurat nå får du ekstra nettrabatt på Storebrands allerede gode forsikringstilbud gjennom Akademikerne og Samfunnsviterne.

Les mer

Akademikerne kommune krever solid reallønnsvekst

Med et stort behov for høyt utdannede fagpersoner i kommune-Norge og et godt arbeidsmarked for medlemmene, krever Akademikerne solid reallønnsvekst for sine 27 000 medlemmer i kommunesektoren. Hovedoppgjøret er i gang.

Les mer

Krever reallønnsvekst for sykehusansatte

Gjennom pandemien har det blitt klart at vi er nødt til å ha et robust helsevesen som både kan gi nødvendig helsehjelp og ha en kriseberedskap.

Les mer

I forkant av lønnsoppgjøret 2022

Les mer

- Nytt redskap skal gjøre bærekraftsarbeidet enklere

Nå skal det bli lettere å jobbe med klima og bærekraft. Ledere og tillitsvalgte i virksomheter organisert av Spekter har fått et nytt verktøy i arbeidet.

Les mer

Kvinne ved siden av whiteboard

Unge velger privat sektor og opplever rask lønnsvekst

Et av de mest interesante funnene i vår årlige lønnsundersøkelse er en tydelig dragning mot privat sektor hos de yngre medlemmene.

Les mer

Bilde av Samfunnsviternes leder, Merete Nilsson

8. mars og kvinner er på flukt!

Likestilling er ingen selvfølge og det er fortsatt en svært nødvendig sak å kjempe for. Selv i Norge er det fortsatt et stykke igjen til et likestilt samfunn. Dette gjelder både med tanke på lønn og samfunnsposisjoner. Årets 8. mars er likevel sterkt preget av helt andre kamper. Krigen i Ukraina har satt søkelyset på kvinner på flukt, en situasjon der likestillingen kan dras flere tiår tilbake.

Les mer

Illustrasjon, hva skjer ved mekling?

Hva betyr mekling og hva gjør jeg hvis jeg blir tatt ut i streik?

Det ble ikke enighet innen forhandlingsfristen i tariffoppgjøret i offentlig sektor og det blir nå mekling i oppgjøret i stat, kommune og Oslo kommune. Ord som mekling og mulig streik gjør noe med oss og kan føre til usikkerhet. Her gir vi deg svar på noen av de spørsmål som du kanskje har nå.

Les mer

Flagget til Ukrania, unsplash/Yehor Milohrodskyi

Samfunnsviterne fordømmer angrepet på Ukraina

I natt startet Russland en invasjon av Ukraina og Samfunnsviterne er bekymret for hvilken betydning dette vil ha. Spesielt for befolkningen i Ukraina, men også for Europa og verdenssamfunnet.

Les mer