Placeholder: CategoryPage : Header

Aktuelt 2022

Placeholder: CategoryPage : Content

Lever vi i en eksponentiell tidsalder?

I 1984 var kun 1024 datamaskiner i verden koblet til internett. I 2020 hadde til sammenligning fem milliarder mennesker internettilgang. Hvordan påvirkes samfunnet av en så rask utvikling? Lever vi i en såkalt eksponentiell tidsalder?

Fem tips: Få mest mulig ut av karrieredagen

Høsten er høysesong for karrieredager på universiteter og høyskoler. Etter noen års koronapause står arbeidsgivere igjen på stand for å snakke med studentene om karrieremuligheter i deres bedrift. Vet du hvordan du best kan få utbytte av karrieredagen på ditt studiested? Vi har tipsene!

Magasinet Samfunnsviteren blir Tendens

De fleste endringer tar det tid å bli vant til, og det ligger i vår natur å være litt skeptiske til forandringer. Særlig hvis det er noe vi setter pris på eller synes er verdifullt.

Et nytt Venezia?

I 10 000 år har det bodd mennesker i i Matera. Byen står på UNESCOs verdensarvsliste, og er blitt en turistmagnet. Men selv om turismen bringer inntekter, hemmer den veksten i andre næringer og verdens tredje eldste by risikerer å bli et utendørs museum – et nytt Venezia.

Sommerhilsen fra studentleder Emilie

Kjære studenter, gratulerer med fullført studieår! Sommeren står omsider for tur, og de lange timene med pensum og undervisning erstattes av rolige sommerkvelder med solskinn og sosiale lag. 

God sommer fra Samfunnsviterne

- Vi kan se tilbake på et første halvår med god medlemsvekst og stor aktivitet. Leder og generalsekretær i Samfunnsviterne ønsker alle medlemmer og tillitsvalgte en riktig god sommer.

Enighet i meklingen i staten

– Jeg ser frem til et tettere samarbeid med Unio fremover, også på virksomhetsnivå. Vi er begge opptatt av at utdanningsgruppene har gode lønns- og arbeidsvilkår, og sammen står vi sterkere, sier lederen i Akademikerne stat Kari Tønnessen Nordli.

Enighet med KS i meklingen i kommunal sektor

– Med denne avtalen sikrer Akademikerne et økonomisk resultat over frontfagets ramme, og vi fortsetter å jobbe for et bedre lønnssystem for lektorene, sier Tonje Leborg, forhandlingsleder for Akademikerne kommune.

En streik i Oslo vil ramme bredt

Dersom meklingen ikke fører til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune, tas 147 medlemmer ut i streik. Det vil trolig ramme bygging av ny legevakt, byggesaksbehandling og skolene.

Hva betyr mekling og hva gjør jeg hvis jeg blir tatt ut i streik?

Det ble ikke enighet innen forhandlingsfristen i tariffoppgjøret i offentlig sektor og det blir nå mekling i oppgjøret i stat, kommune og Oslo kommune. Ord som mekling og mulig streik gjør noe med oss og kan føre til usikkerhet. Her gir vi deg svar på noen av de spørsmål som du kanskje har nå.

Brudd i staten: - Stor avstand mellom partene

- Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli.

Bryter forhandlingene i kommunal sektor

– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.

Akademikerne kommune krever solid reallønnsvekst

Med et stort behov for høyt utdannede fagpersoner i kommune-Norge og et godt arbeidsmarked for medlemmene, krever Akademikerne solid reallønnsvekst for sine 27 000 medlemmer i kommunesektoren. Hovedoppgjøret er i gang.

Lønnsoppgjør med dystert bakteppe

Norsk økonomi går i riktig retning, og pandemien ser endelig ut til å slippe taket. Krigen i Ukraina skaper imidlertid usikkerhet om det meste, også årets lønnsoppgjør.

Digitale kurs fra Videocation

Nå kan du som medlem i Samfunnsviterne abonnere på Videocation gratis i én måned samt få rabattert månedspris etter gratistperioden er over. Med Videocation får du tilgang til over 200 videokurs fra 90 ledende eksperter. Alle kursene er på norsk.

Varsel om landsmøte 2022

Det varsles herved at Samfunnsviterne avholder sitt landsmøte 16.-18. november 2022 på Thon Hotel Bristol i Oslo.

8. mars og kvinner er på flukt!

Likestilling er ingen selvfølge og det er fortsatt en svært nødvendig sak å kjempe for. Selv i Norge er det fortsatt et stykke igjen til et likestilt samfunn. Dette gjelder både med tanke på lønn og samfunnsposisjoner. Årets 8. mars er likevel sterkt preget av helt andre kamper. Krigen i Ukraina har satt søkelyset på kvinner på flukt, en situasjon der likestillingen kan dras flere tiår tilbake.

Vi trenger å utvide perspektivet for økonomisk tenkning!

Denne uken kom rapporten: «Økonomi for vanlige folk. En rapport om de økonomiske utfordringene i det 21. århundre». Den er skrevet av Daniel Fullman og Marie Storli som er tilknyttet Rethinking Economics, på oppdrag for Samfunnsviterne.

Samfunnsviternes inntektspolitiske konferanse 2022

På Samfunnsviternes årlige inntektspolitiske konferanse 9. mars møter du ledende fagpersoner som skal snakke om hva som skjer etter pandemien, hvordan det går med norsk og internasjonal økonomi og hva som egentlig er meningen med arbeidslivet.

Temakurs: Karriere og utvikling i endringstider

I en periode med kontinuerlig endring og mindre forutsigbarhet er det enda viktigere å ta kontroll over det man kan ta kontroll over. I vår nye digitale kurspakke kan du blant annet lære mer om nettverksbygging, karriereutvikling og hvordan du blir enda bedre til å mestre en digital arbeidshverdag!

Tilbud om karriereveiledning

Har du tenkt på å flytte over til en annen bransje, eller vurderer du kanskje å starte på etter- eller videreutdanning? Vi tilbyr nå karriereveiledning per telefon gjennom vår samarbeidspartner AG Johnsen.

Ingen flere artikler

Placeholder: CategoryPage : Bottom