Placeholder: ArticlePage : Article Top
Ung kvinne med hestehale og briller sitter foran et bord med en bærbar PC og en kaffekopp
Få en nyttig innføring i LinkedIn og ta våre digitale jobbsøkerkurs - skreddersydd for deg som er samfunnsviter eller humanist. Foto: Shutterstock/Kate Aedon. 
Placeholder: ArticlePage : Article Header

digitale kurs

Jobbsøking

Her finner du Samfunnsviternes digitale jobbsøkerkurs, skreddersydd for samfunnsvitere og humanister, samt vårt hendige LinkedIn-webinar. I tillegg kan du se nyttige filmsnutter med tips til søknad, CV, m.m.

Publisert: | Sist endret:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

Samfunnsviternes jobbsøkerkurs

Varighet: 53 minutter.

Samfunnsviterne er opptatt av at du skal tenke kreativt og bredt rundt hvordan din kompetanse kan brukes i arbeidsmarkedet, og at du skal presentere deg selv på en best mulig måte i møte med arbeidsgiver. Vi tilbyr deg verktøyene og tipsene som skal til for at du utmerker deg!

I dette digitale kurset får du tips til hvordan du finner jobber, kunnskap om hva kompetansen din består av, og konkrete eksempler og maler på bl.a. CV, søknad og intervju.

Samfunnsviternes LinkedIn-webinar

Varighet: 21 minutter.

LinkedIn er et supert verktøy for å synliggjøre kompetansen din, gjøre research på arbeidsmarkedet og knytte kontakter med relevante fagpersoner.

I vårt digitale LinkedIn-webinar lærer du blant annet mer om:

  • Hvordan du lager en god profil.
  • Hvordan du bruker LinkedIn til research.
  • Hvordan du knytter relevante kontakter.

Typiske spørsmål om LinkedIn

– Anbefaler dere å bruke Premium-versjonen av LinkedIn eller holder det med versjonen som er gratis?

Gratisversjonen er tilstrekkelig med mindre du skal bruke nettverket aktivt innen f. eks. rekruttering, salg og markedsføring. LinkedIn Premium er en betalingstjeneste som gir deg tilgang til flere funksjoner på LinkedIn, som f. eks. flere søkekriterier, mulighet til å sende melding direkte til personer du ikke har i nettverket ditt og full oversikt over hvem som har tittet på profilen din. For den gjengse jobbsøker og nettverksbygger er det ikke nødvendig å betale for tilleggstjenester.

– Bør jeg lenke til LinkedIn i CV-en min?

Vi anbefaler at du lenker til LinkedIn i CV-en din. Husk å endre URL først, så det fremstår ryddig. Les mer om hvordan du tilpasser URL-en din på disse nettsidene til LinkedIn.

– Har dere noen tips til bakgrunnsbilde på LinkedIn?

Velg noe som illustrerer deg og din kompetanse. Les mer om hvordan du legger til eller endrer bakgrunnsbildet ditt på disse nettsidene til LinkedIn.

– Anbefaler dere å ha profil på norsk eller skrive på engelsk?

Som hovedregel er det lurt å ha en LinkedIn-profil på det språket som snakkes i bransjen din. Søker du deg til internasjonale miljøer vil for eksempel en profil på engelsk være en fordel. Du kan opprette profiler på flere språk. Du kan lese mer om hvordan du gjør dette på disse nettsidene til LinkedIn.

– Er det dumt at andre ser at jeg har sett på deres profil?

Nei. Som understreket i kurset er det en veldig god måte å gjøre relevante kontakter oppmerksom på at du finnes og vi oppfordrer til å være synlig på LinkedIn. På LinkedIn-kurs får vi likevel alltid spørsmål om det er mulig å skjule at man har vært inne og tittet på andres profiler, og velger derfor å vise hvordan man kan skru av denne funksjonen.

– Bør jeg godkjenne så mange forespørsler som mulig?

Et stort nettverk gjør deg mer synlig på LinkedIn, men samtidig vil «feil» nettverk jobbe mot deg. Ha derfor et litt kritisk blikk til hvilke forespørsler du godkjenner (men ikke vær for streng😉).

Søknadtips på 2 minutter

Lurer du på hvordan du skriver en god jobbsøknad? Mange jobbsøkere er ikke godt nok kjent med CV og søknad, og hva som er forskjellen mellom disse to dokumentene. Det kan koste deg jobbintervjuet.

I løpet av denne 2 minutter lange filmen gir fagrådgiver i Samfunnsviterne, Marie Toreskås Asheim, deg tipsene du trenger til utformingen av jobbsøknaden.

CV-tips på 5 minutter

Er du på jobbjakt og trenger tips og råd til hvordan du skriver en god CV? I denne 5 minutter korte filmen gir fagrådgiver i Samfunnsviterne, Marie Toreskås Asheim, deg råd og tips til hvordan du utformer en god CV.

LinkedIn-tips på 2 minutter

Ønsker du en lyninnføring i LinkedIn? På 2 minutter fagrådgiver i Samfunnsviterne, Marie Toreskås Asheim, deg tipsene du trenger!

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom

Se våre andre kurs

Et fragmentert datagenerert digitalt ansikt

Er det behov for samfunnsvitere og humanister i 2050? 

Har kunstig intelligens tatt over våre oppgaver om 30 år, eller har samfunnsvitere og humanister noen fortrinn vis-a-vis maskiner og kunstig intelligens - og i så fall hvilke? Se vårt digitale frokostmøte om kunstig intelligens og fremtidens arbeidsliv.