Samfunnsviterne inviterer til digitalt kurs med Faktisk.no: «Hvordan ikke lure seg selv og andre med grafer og statistikk»

Det er fort gjort å gå seg vill når man skal lage eller forstå tall, grafer og statistikk. Noen ganger forteller tallene noe annet enn de ser ut til å gjøre, andre ganger blir de skvist inn i en graf som gir et fordreid bilde av virkeligheten. I løpet av dette foredraget får du se noen eksempler på uheldig, villedende og feilaktig bruk av grafer og tall, og lærer noen grep du kan ta for å unngå å bli lurt - eller lure andre.

Se en liten videosnutt om kurstematikken her (YouTube).

Kursholder: Morten Langfeldt Dahlback er journalist i Faktisk.no, og driver @hvordanikkelagegraf på Twitter og Instagram. Han har en doktorgrad i filosofi fra NTNU, og har vært gjesteforsker ved Rutgers University og Munich Center for Mathematical Philosophy. Dahlback har også jobbet som kommentator i Adresseavisen og var tidligere tilknyttet analyseselskapet The Economist Intelligence Unit.

Tidspunkt: Tirsdag 23. mars, kl. 09:00–10.00
Sted: Digital plattform (Google Meet)
Målgruppe: Medlemmer og andre interesserte
Antall plasser: 25

Kursavgift:
Medlem: kr. 200
Ikke-medlem: kr. 400


Faktura: Dersom faktura skal stiles og sendes til en annen mottaker enn selve deltakeren, vennligst skriv dette i kommentarfeltet sammen med fullstendig fakturaadresse og referansenummer.

Husk at du i mange tilfeller kan få kurs knyttet til etter- og videreutdanning dekket av din arbeidsgiver.