Prosjekter er overalt; i skolen, på arbeidsplassen, i forvaltningen og i det som en gang het privatlivet, ja sågar i singlelivet. Der er vanskelig ikke å ha noe prosjekt. Og hvis man ikke har et, kan man lett omdøpe sine oppgaver til «prosjektoppgaver». Samtidig ser vi at stadig flere institusjoner og sektorer innfører prosjektorganisering for at imøtekomme samfunnets forventninger.

Vi avlyser alle våre planlagte kurs ut juni grunnet coronaviruset. Du finner råd og informasjon om coronaviruset her.

På dette kurset vil den danske filosofen Anders Fogh Jensen ta for seg hele konteksten rundt prosjektarbeid. Hvorfor er prosjektet så allestedsnærværende? Hvordan det kom i stand, hvilke arbeidsformer leder det til, og hvordan påvirker det livene vi lever? Hva er gledene og hva er farene ved det? Det viser seg nemlig at prosjekter ikke bare tilhører arbeidslivet, men utgjør hele den måten vi er i verden og snakker og forholder oss til hverandre på: arbeidet kravler inn i hjemmet, helse- og treningsprosjekter er med på ferien og «engasjement» og «deltagelse» viser seg som krav i skolen på linje med fagligheten.

Det stiller nye krav til den enkelte å leve i et prosjektsamfunn hvor man tenker og forstår seg igjennom midlertidige prosjekter, og hvor man hele tiden forventes å svare «ja» og «kult» til alt. Det er noe annet og noe mer man skal mestre enn tidligere. På dette kurset vil du lære hvordan det kan la seg gjøre å leve et godt liv i prosjektsamfunnet.

  • Du lærer hvilken større kontekst dit prosjektarbeid er del av
  • Du lærer om de logikker som fungerer i prosjektliv og hvordan få mest mulig ut av det
  • Du lærer å navigere bedre i et liv med prosjekter

Tidspunkt:  Mandag 20. april 2020, kl. 09:00-16:00
Sted:
Oslo Kongressenter, Youngs gate 21, Oslo

Kursavgift:
Medlem:
kr. 1 400
Ikke-medlem:
kr. 1 900
Faktura: Dersom faktura skal stiles og sendes til en annen mottaker enn selve deltakeren, vennligst skriv dette i kommentarfeltet sammen med fullstendig fakturaadresse og referansenummer.

Husk at du i mange tilfeller kan få kurs knyttet til etter- og videreutdanning dekket av din arbeidsgiver.

Om kursholder:
Anders Fogh Jensen er en dansk filosof, forfatter, dramatiker, foredragsholder og hyppig debattant i danske medier. Han er utdannet fra København og Paris, og har forfattet en rekke bøker, bla: Mellem ting, Foucaults filosofi (2005), Projektsamfundet (2009), Projektmennesket (2009), Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard? (2013), Pseudoarbejde, Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting (2018). 

Merk: Reise og opphold dekkes ikke av Samfunnsviterne. Vi ber om at reise og opphold bestilles etter at endelig deltakerbekreftelse er mottatt, slik at du er sikker på at du har fått plass på kurset.

Kurset er åpent for alle!