Placeholder: ArticlePage : Article Top
Sonia Monfort Roedelé smiler i kamera iført sort blazer og en rødblomstrete topp. I bakgrunnen er noen av bygningene i Oslo sentrum, ute av fokus. Bilde.
Sonia Monfort Roedelé leder forhandlingene på vegne av Akademikerne kommune
Placeholder: ArticlePage : Article Header

Lønnsoppgjøret

Forhandlingene for Samfunnsbedriftene er i gang

Vi forventer reelle lokale forhandlinger for våre medlemmer i tariffområdet Samfunnsbedriftene, sier Sonia Monfort Roedelé som leder forhandlingene på vegne av Akademikerne kommune.

Publisert:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

I dag starter de sentrale forhandlingene i Samfunnsbedriftene.

–Det er et godt arbeidsmarked og stor konkurranse om høyt utdannede. Etter å ha opplevd reallønnsnedgang de siste årene, er det store forventninger om reallønnsvekst blant våre medlemmer, sier Roedelé.

Tariffområdet består av kommunale og interkommunale selskaper innen blant annet helse, omsorg, energi, renovasjon, vann og avløp, brann- og redning, IKT og samferdsel. Mange av Akademikernes medlemmer har samfunnskritiske funksjoner i dette området.

Samfunnsbedriftene må bruke oppgjøret til å vise at de verdsetter kompetanse og ivaretar fagmiljøene de trenger for å løse oppdragene sine, mener Roedelé.

– Det er den enkelte bedrifts økonomi, produktivitet, konkurransesituasjon og fremtidsutsikter som danner grunnlaget for lønnsforhandlingene. Anslaget i frontfaget skal ikke brukes som fasit.

De lokale, kollektive forhandlingene i hver enkelt virksomhet starter når de sentrale forhandlingene er avsluttet.

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom