Placeholder: CategoryPage : Header

Stat

Siste nytt om lønnsforhandlingene. Akademikerne forhandler for over 42 000 medlemmer i staten.

Placeholder: CategoryPage : Content

Hva skjer etter streiken i staten?

Akademikerne, inkludert oss i Samfunnsviterne, streiket i litt over en uke før streiken ble stoppet med tvungen lønnsnemnd. Hva betyr det for deg som er medlem og jobber i staten?

Tvungen lønnsnemd: – Skuffet over staten

– Vi gjorde det helt klart før forhandlingene startet: Vi ville forlenge en inngått avtale. Staten tvang oss i stedet ut i en konflikt vi aldri ønsket. Nå blir vi tvunget til å avslutte streiken. Vi vil lojalt følge spillereglene, vi er skuffet over motparten, sier leder i Akademikerne stat.

Over 1900 i streik fra mandag

Akademikerne har over 1200 medlemmer ut i streik. Fra mandag streiker nesten 700 flere. Rundt 300 av de streikende er fra Samfunnsviterne.

Akademikerne er i streik i staten

Akademikerne er den største hovedsammenslutningen i staten, og vil ikke akseptere en tariffavtale som er dårligere for våre medlemmer enn avtalen vi har i dag. Vi streiker for å beholde en avtale som sikrer at utdanning gir uttelling på lønnsslippen, sier Kari Tønnessen Nordli, leder av Akademikerne stat.

Spørsmål og svar om streik

Lurer du på hva som skjer nå som det er streik i staten? Vi svarer ut noen av de vanligste spørsmålene til våre medlemmer.

Slik vil en Akademikerne-streik ramme staten

Dersom meklingen i staten ikke fører frem, vil om lag 1240 medlemmer i Akademikernes medlemsforeninger gå ut i streik. - Målet med en streik er å ramme arbeidsgiver. Med dette streikeuttaket vil regjeringens arbeid med å legge frem nye politiske forslag forsinkes, sier Kari Tønnessen Nordli, leder i Akademikerne stat.

Brudd og mekling i staten

Tirsdag 30. april og natt til 1. mai ble det brudd i tarifforhandlingene i henholdsvis staten, KS og Oslo kommune. Tariffoppgjørene går nå til mekling. Det betyr at det kan bli streik i forbindelse med årets lønnsoppgjør.

Akademikerne bryter forhandlingene med staten

– Vi gikk til disse forhandlingene med et klart krav om å opprettholde vår avtalemodell. Staten ønsket å tvinge alle inn på en avtale. Det kunne vi ikke være med på, derfor bryter vi forhandlingene, sier Kari Tønnessen Nordli, leder av Akademikerne stat.

Ingen flere artikler

Placeholder: CategoryPage : Bottom