Placeholder: ArticlePage : Article Top
En hjelpearbeider fra hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser går bortover. En hvit bil står parkert foran personen.
Vi har i mange år vært en bidragsyter til TV-aksjonen, men årets mottager står oss spesielt nær, sier Merete Nilsson, leder i Samfunnsviterne.
Placeholder: ArticlePage : Article Header

tv-aksjonen 2022

TV-aksjonen 2022 går til Leger Uten Grenser

Sammen redder vi liv.

Publisert: | Sist endret:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

Vi har i mange år vært en bidragsyter til TV-aksjonen, men årets mottager står oss spesielt nær, sier Merete Nilsson, leder i Samfunnsviterne.

TV-aksjonen 2022 går nemlig til Leger uten grenser og deres arbeid blant de aller mest sårbare i verden. Årets aksjon er øremerket arbeid i fire land: Bangladesh, Sierra Leone, DR Kongo og Den sentralafrikanske republikk. Felles for disse landene er en høy andel av befolkningen under fattigdomsgrensen og et mangelfullt utbygd helsevesen. Denne kombinasjonen gjør at mange mennesker dør av sykdommer som egentlig er kurerbare.

– At Leger uten grenser har valgt mottoet «medisinsk behandling til dem som trenger det mest» sier alt om hvorfor vi gir vår helhjertede støtte til årets TV-aksjon, utdyper Nilsson.

Med en koronapandemi friskt i minne, og en krig på europeisk jord som dekker de fleste nyhetsflatene, er det lett å glemme de fattigste og mest sårbare i verden. Nettopp derfor er det helt uvurderlig at Leger uten grenser taler nettopp denne gruppens sak, understreker Nilsson.

– Vi trenger å bli minnet om at mange mennesker i verden lever på eksistensminimum – ikke minst nå når det er urolige tider i våre egne nærområder og dette blir borte i media. Jeg håper derfor at årets aksjon får bred oppslutning, avslutter Nilsson.

Samfunnsviterne støtter årets TV-aksjon med 30.000,- og vi oppfordrer våre medlemmer til også å støtte med det de kan.

Ønsker du å engasjere deg kan du klikke deg inn her og lese mer.

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom