Placeholder: ArticlePage : Article Top
Et middelaldrende par lener seg smilende mot hverandre sittende ved et bord foran en laptop i en lys stue
Sjekk hva du kan spare: Med Samfunnsviternes fordelspriser kan det fort lønne seg å flytte forsikringene til Storebrand. Foto: Ground Picture/Shutterstock
Placeholder: ArticlePage : Article Header
Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

40+: På tide å flytte forsikringene dine?

Ettersom forsikring er en av husholdningens store utgifter, kan du spare penger på å få dem til gunstig medlemspris gjennom Samfunnsviterne.

Publisert: | Sist endret:

Innbo-, reise- og ulykke

Innbo-, ulykke-, og reiseforsikring er kanskje de tre mest essensielle forsikringstypene. Innboforsikringen er i praksis obligatorisk, og hos vår samarbeidspartner Storebrand kan man velge en innboforsikring som også dekker uflaksforsikring, dekning av skade ved privat flytting, tilpasning av bolig hvis noen i familien blir utsatt for en ulykke og blir sittende i rullestol, bekjempelse av gnagere og skadeinsekter samt ID-tyveri. Les mer om innboforsikringen her.

Det er mange arbeidsgivere som dekker ulykke- og reiseforsikring for sine ansatte, og da spesielt de som har mye reise som en del av sin jobb. Men arbeidsgivere har ikke en lovfestet plikt til å tegne reiseforsikring for ansatte, så sjekk med arbeidsgiver hva som gjelder for deg. Alle arbeidsgivere skal tegne en privat yrkesskadeforsikring for sine ansatte og de kan også utvide denne forsikringen med dekning for annen sykdom og fritidsulykke for sine ansatte. Forsikringen gir blant annet utbetaling ved varig medisinsk mén, uførhet, tapt inntekt og dødsfall.

Det er undøvendig å være dobbelt forsikret, men sjekk hva arbeidsgiveren din har av dekninger som gjelder for deg før du eventuelt sier opp en forsikring.

Ønsker du en ulykkesforsikring, så kan medlemmene våre bestille A+ familieulykke, som også dekker partner og barn. Les mer om ulykkesforsikringen her.  

Om du trenger en reiseforsikring tilbyr Samfunnsviterne deg en best i test reiseforsikring, som inkluderer en av markedets beste ulykkesdekninger og du kan også forsikre hele familien.

Barn som studerer?

Som studentmedlem i Samfunnsviterne har man tilgang til 3-i-1-forsikring fra Storebrand som dekker både innbo-, reise og ulykke.

Se også studentmedlemskap i Akademikernes søsterforeninger dersom du har barn som studerer noe annet enn samfunnsvitenskap eller humaniora.

Uføre- og livsforsikring: Gruppeliv

Denne forsikringstypen er ofte kjent som gruppelivsforsikring og dekker deg hvis du skulle bli ufør på grunn av sykdom og ulykke. Jo tidligere du har opprettet denne forsikringen, jo bedre – ettersom mange forsikringsselskaper begrenser hva de dekker av eksisterende medisinske tilstander. Jo yngre du er, jo rimeligere er også forsikringen. Dermed er dette også en forsikringstype det kan være lurt å tipse om til egne voksne barn.

Hvis familien er avhengig av at man er to i husholdningen i arbeid for å betjene lån og faste utgifter, så er gruppelivsforsikring et naturlig valg. Hvis et familiemedlem skulle bli ufør, vil byrden av å måtte omstrukturere økonomien legge ekstra belastning på en allerede vanskelig situasjon.

Les mer om gruppelivsforsikringen du har tilgang til å tegne som medlem i Samfunnsviterne

Helseforsikring

Fra og med 1. juli 2023 trenger du ikke lenger å fylle ut en egenerklæring om helse for å kjøpe helseforsikring. Helseforsikring selges nå med 90 dagers karens og symptomklausul.

Det betyr med andre ord at du kan bruke forsikringen for å dekke behandlingskostnader etter 90 dager, men det er ikke mulig å bruke forsikringen på sykdom som har vist symptomer i karensperioden.

Du trenger ikke lenger å fylle ut en egenerklæring om helse, men alle som ønsker å kjøpe en helseforsikring må være friske, og må svare på fem spørsmål. Karens og symptomklausul gjelder fra datoen forsikringen trer i kraft.

Bilforsikring

Har du bil lønner det seg å sjekke hva du kan spare på å flytte bilforsikringen din til fordelsavtalen med Storebrand. Gjennom Bilforsikring Super dekkes også elementer som bilnøkkel og parkeringsskade.   

Hus/leilighet/fritidsbolig

Hvis du eier hus, vil det være naturlig å forsikre huset med en husforsikring og inventaret med innboforsikring. Brann eller andre ulykker er sjeldne, men katastrofale når de inntreffer. Om du eier hytte eller fritidsbolig, kan du også sjekke ut Storebrands tilbud på hytteforsikring.

Hvis du eier leilighet, skal sameiet eller borettslaget ha ansvaret for husforsikringen – det er sameiet som må forsikre selve bygget som du bor i. Dette dekkes av fellesutgiftene, og det er kun innboforsikringen du som leilighetseier trenger å tenke på.

Barneforsikring

Barneforsikring er en variant av ulykkesforsikring for barnet ditt. Hvis barnet ditt mot formodning blir sykt over tid, kan det vært lurt å sikre at du har økonomisk mulighet til å være med barnet gjennom hele behandlingsløpet. Har du tegnet barneforsikring, kan du få økonomisk hjelp dersom barnet ditt blir sykt, utsatt for en ulykke, blir ufør eller får en alvorlig sykdom.

Les mer om hva det er vanlig at barneforsikringen brukes til

Kjæledyr

Det er veldig kostbart å betale for kirurgi hvis kjæledyret ditt først er ute for en ulykke. Storebrands hunde- og katteforsikring omfatter blant annet dødsfall, forsvinning og veterinærutgifter.

Sjekk hva du kan spare i Storebrand

Som medlem kan du fort spare mye på å flytte forsikringene til Storebrand. I Samfunnsviterne får du en av de beste avtalene på forsikring gjennom Akademikeravtalen. Se hvor mye du kan spare på forsikringstilbudet hos Storebrand her. Du kan også kontakte Storebrands forsikringstelefon på telefon 67 51 93 00.

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom