Placeholder: ArticlePage : Article Top
Placeholder: ArticlePage : Article Header

Vaksineuttalelse fra partene i Oslo kommune: Fått tilbud om vaksinene? Takk ja!

Smittetrykket i hovedstaden er fortsatt høyt, og den nye virusvarianten Omikron skaper usikkerhet. Influensasesongen står på trappene og kan komme til å bli tøffere enn hva vi er vant til. Årsaken er at vi ikke hadde influensa i fjor som en følge av strenge smitteverntiltak. Den naturlige immuniteten mot influensa i befolkningen ble derfor ikke bygget opp på vanlig måte.

Publisert: | Sist endret:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler vaksine for å beskytte seg selv og andre. Vaksinasjon bidrar til å begrense smitten i samfunnet, slik at vi alle gradvis kan komme tilbake til en mer normal hverdag. Når du får tilbud om vaksine, herunder koronavaksine dose 3, oppfordrer derfor partene i Oslo kommune alle ansatte om å følge FHI sine anbefalinger og takke ja til det. På den måten reduserer du risikoen for at du blir smittet selv. Du bidrar også til å redusere smittespredning til for eksempel beboere, kolleger og egen familie.

Oslo kommune er landets største arbeidsgiver. Vi har lenge levd med usikkerhet og uforutsigbare dager for alle. Høy vaksinasjonsdekning hos ansatte i Oslo kommune vil gi redusert forekomst av influensa og korona hos dem som kan bli alvorlig syke. Som vaksinert har du dessuten mindre risiko for å bli alvorlig sykog måtte være hjemme fra den viktige oppgaven du utfører for samfunnet. Du bidrar også til å beskytte dem som ikke kan vaksinere seg, for eksempel på grunn av underliggende sykdommer. Gjør det for deg, gjør det for Oslo.

FELLES OPPFORDRING FRA PARTENE I OSLO KOMMUNE
Oslo, 15.12.2021

Per Egil Johansen
LO kommune Oslo kommune

Therese Thyness Fagerhaug
Unio

Erik Graff
Akademikerne

Mona Bjørnstad
YS-K Oslo

Per Steinar Aasebø
Oslo kommune

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom