Placeholder: CategoryPage : Header

Aktuelt 2021

Placeholder: CategoryPage : Content

Ny overtidsavtale i Oslo

I likhet med KS har partene i Oslo kommune nå inngått en avtale om økt overtidsbetaling som følge av koronasituasjonen.

Vaksineuttalelse fra partene i Oslo kommune: Fått tilbud om vaksinene? Takk ja!

Smittetrykket i hovedstaden er fortsatt høyt, og den nye virusvarianten Omikron skaper usikkerhet. Influensasesongen står på trappene og kan komme til å bli tøffere enn hva vi er vant til. Årsaken er at vi ikke hadde influensa i fjor som en følge av strenge smitteverntiltak. Den naturlige immuniteten mot influensa i befolkningen ble derfor ikke bygget opp på vanlig måte.

Internasjonal dag for funksjonshemmede

At funksjonshemmede kan delta i samfunnet på lik linje som ikke-funksjonshemmede vil føre til fremgang og utvikling for alle. Norge må lovfeste rettighetene til funksjonshemmede heller enn å skryte av at vi er verdensmestre i inkludering.

Fornyelse av forsikringer gjennom Samfunnsviternes avtale

Medlemmer i Samfunnsviterne har mulighet til å tegne forsikringer til en svært gunstig medlemspris. Faktura for forsikringene for 2022 sendes i disse dager ut til medlemmene. Mange vil oppleve at noen av forsikringene har økt i pris. Her forklarer vi hvorfor.

- Studiestøtten må økes!

Støre-regjeringens budsjett bryter med signalene fra valgkampen og inneholder ingen økning av studiestøtten, poengterer Christine Bergan Yang, leder for studentutvalget i Samfunnsviterne. Studentutvalget ber om at regjeringen lytter til studentenes behov.

Riktig mål, feil tiltak

Statsbudsjettet: Samfunnsviterne støtter regjeringens mål om økt omfordeling, men ikke høyere inntektsskatt på vanlige inntekter.

Samfunnsviteren søker frilansjournalister

Samfunnsviteren er et magasin med artikler om samfunnsutvikling, verdien av samfunnsvitenskapelig og humanistisk kompetanse, samt aktuell forskning innen samfunns- og arbeidsliv.

Arbeidslivet post-korona er her nå!

Adresseavisen har den 16. september en interessant reportasje om det stedsuavhengige arbeidslivet. Ideer som for bare halvannet år siden så ganske så sci-fi aktige ut, blir nå plutselig tatt på alvor, og kan endre arbeidslivet for alltid.

Kunsten å være uenig

Politikere er uenige om mangt og debatten kan bli hard, men når kameralysene slås av er tonen en helt annen. Da kan de både samarbeide og være gode kolleger. Hvordan unngå å ta harde politiske angrep personlig?

Sommerhilsen fra studentlederen

Et spesielt år som student går mot slutten. Til tross for krevende omstendigheter har eksamen, bachelor- og masteroppgaver blitt levert, og jeg er stolt over hva studentene har fått til.

Grøne salstriks

Å vise fram kor bærekraftig ein er, har blitt ein viktig del av mange selskap si marknadsføring. Men kva er eigentleg bærekraft verd for kundane?

Samfunnsviterne stiller seg bak Stolthetsparaden

I et arbeidsliv der det stadig oppfordres fra regjeringen at både flere skal arbeide og at alle må stå lengre i jobb, burde det være en selvfølge at dette også i langt større grad inkluderer de med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet, sier leder i Samfunnsviterne, Merete Nilsson.

Enighet mellom Akademikerne og Samfunnsbedriftene

- Vi er tilfredse med at lønnsforhandlingene vil gjennomføres i den enkelte virksomhet. Det gjør at Samfunnsbedriftene kan bruke lønn for å beholde og rekruttere dyktige medarbeidere, sier forhandlingsleder i Akademikerne, Sonia Monfort Roedelé.

Akademikerne kom til enighet med staten

Akademikerne stat brøt forhandlingene med staten den 30. april i år, i likhet med de øvrige sammenslutningene. Lønnsoppgjøret gikk deretter til mekling med frist satt til 26. mai.

Akademikerne enige med KS i meklingen

- Vi har sikret reallønnsvekst for våre medlemmer. Men lektorene er nødt til å løftes ytterligere i årene som kommer, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.

Samfunnsviternes samepolitiske nettverk etablert

Det har vært stor interesse i Samfunnsviterne for å etablere et samepolitisk nettverk for å jobbe med utfordringer knyttet til den samiske befolkningens identitet og tilhørighet i arbeidslivet, og i samfunnet generelt. - Jeg er derfor svært glad for Samfunnsviternes samepolitiske nettverk nå formelt er etablert, sier generalsekretær i Samfunnsviterne, Gunn Elisabeth Myhren.

Påskestengt i sekretariatet

I påsken holder Samfunnsviternes sekretariat stengt fra og med 29. mars. Vi åpner igjen 6. april. Ved hastesaker som ikke kan vente, er det likevel mulig å kontakte sekretariatet for bistand i lønn- og arbeidsspørsmål.

Samfunnsviterne kondolerer

Det er med sorg vi har mottatt meldingen om LO-leder Hans-Christian Gabrielsens bortgang, sier Merete Nilsson, leder i Samfunnsviterne.

Studentene er hørt!

Studentlederen i Samfunnsviterne, Christine Bergan Yang, delte i går sin fortvilelse rundt at lesesalen på universitetet i Oslo har vært stengt i lang tid. På torsdag åpner lesesalene!

- Nå må lesesalen åpne!

Vårens eksamen nærmer seg, og det er få møteplasser for studentene. Samfunnsviternes studentleder, Christine Bergan Yang mener det er på tide at lesesalen åpnes.

Fortsatt full lønn under sykdom

Sysselsettingsutvalget går inn for å beholde dagens sykelønnsnivå for arbeidstakere. Utvalget foreslår samtidig tiltak for å gi arbeidsgivere større incentiver for å få langtidsfraværet ned - og tettere samarbeid under sykemelding.

Delta i samisk nettverk

Samfunnsviterne ønsker å invitere alle medlemmer til å være med i et samisk nettverk. Nettverkets formål er å samle medlemmer som har et engasjement for samisk kultur, rettigheter og utfordringer knyttet til arbeidslivet.

Kritisk til portforbud

Samfunnsviternes leder, Merete Nilsson, er bekymret over de signalene regjeringen sender med å utrede muligheten for å ta i bruk portforbud i Norge for hindre spredning av Covid-19.

Ingen flere artikler

Placeholder: CategoryPage : Bottom