Placeholder: ArticlePage : Article Top
Placeholder: ArticlePage : Article Header

- Nå må lesesalen åpne!

Vårens eksamen nærmer seg, og det er få møteplasser for studentene. Samfunnsviternes studentleder, Christine Bergan Yang mener det er på tide at lesesalen åpnes.

Publisert: | Sist endret:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content
Ingen møteplasser 

Oslo-studentenes hverdag er snudd på hodet under pandemien og flere møteplasser har forsvunnet. 

- Alt av treningstilbud og treningssenter er stengt, fritidsaktiviteter og foreningsaktiviteter foregår digitalt og all undervisning er digital. Det eneste vi hadde igjen var lesesalene, som nå har vært stengt i tre uker, sier Yang. 

I årets Studiebarometer med rundt 30 000 respondenter viser svarene at studenter har blitt mindre motiverte og flere er ensomme under koronapandemien. Videre viser undersøkelsen at nesten fire av fem har savnet det sosiale studiemiljøet.

Studentlederen synes ikke det er rart at mange studenter har både psykiske og fysiske plager. 

-Når alt av sosiale møteplasser har forsvunnet og universitetet er stengt, så blir studentenes hverdag begrenset til eget hjem. Det er vanskelig å finne motivasjon i en sånn situasjon, sier Yang. 

Flere respondenter i Studiebarometeret oppga at det faglige utbyttet har blitt dårligere.

-Nå nærmer det seg eksamen, og mange skal levere bachelor- eller masteroppgaver. Det er veldig utfordrende å studere når alt er digitalt og vi ikke kan bruke lesesalene, sier Yang. 

Gode smitteverntiltak 

Studentlederen mener universitetet i Oslo er flinke på smittevernstiltak, har gode systemer for booking av leseplass og er opptatt av hygiene. Hun mener det er trygt å dra på lesesalen.

-Nå er det på tide at lesesalen åpnes, sier studentlederen. 
 

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom