Spørsmål og svar etter bruddet i IA-forhandlingene
Hvorfor ble det brudd, og hva skjer nå? Her finner du svar på en rekke spørsmål rundt IA-avtalen og bruddet i forhandlingene.
Spørsmål og svar om bruddet i IA-forhandlingeneIA-AVTALEN
Forhandlingene om ny IA-avtale endte i brudd mellom partene, onsdag 4. desember. Hva betyr det, og hvordan er veien videre? Her kan du lese deg opp om hva som har skjedd så langt og følge med på utviklingen.
Etter lange forhandlinger ble det 4. desember brudd i forhandlingene om en ny IA-avtale. - Bruddet i forhandlingene er en fallitterklæring for trepartssamarbeidet, men det bør ikke stoppe det viktige arbeidet som foregår for å styrke arbeidsmiljø og inkludering på arbeidsplassene, sier Espen Nordgård Jakobsen, leder i Samfunnsviterne.
- Det er LO og NHO som må ta hovedansvaret for at vi ikke lenger har en IA-avtale og at vi har mistet viktig innflytelse på sykelønnsordningen. De har holdt fast på ultimatum gjennom hele prosessen, og ikke hatt vilje til å strekke seg for å få i havn avtalen, sier Lise Lyngsnes Randeberg, leder i Akademikerne.
LO hevder at det bare er NHO og de andre arbeidsgiverne som er ansvarlige for at det ikke blir en ny IA-avtale. — Det stemmer ikke, sier leder i Akademikerne Lise Lyngsnes Randeberg.