Placeholder: ArticlePage : Article Top
Placeholder: ArticlePage : Article Header

Spennende kurstips for høsten 2020

Trenger du kompetansepåfyll for å holde deg ajour på eget arbeidsområde, mestre nye arbeidsoppgaver eller ønsker du et kurs som kan inspirere til å løse oppgaver på nye måter?

Publisert: | Sist endret:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

Høsten er en fin tid for faglig oppdatering og fordypning. Om det ikke er aktuelt med et større etter- og videreutdanningsprosjekt, er det mulig å skaffe litt påfyll med et kortere kurs. Det er mange kurs å velge mellom og det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte. Seniorrådgiver i Samfunnsviterne, Elisabeth Østreng gir deg sine anbefalinger. 

- På Samfunnsviternes nettside finnes det en rekke kurs i Samfunnsviternes egen kurskalender. Her finner du både fysiske og digitale kurs som retter seg mot deg som arbeidstaker. Endringene i dagens arbeidsliv medfører både muligheter og utfordringer og som fagforening ønsker vi å bidra til at våre medlemmer og tillitsvalgte står best mulig rustet til å møte krav og forventninger om endring og utvikling. Hva med et kurs om aktivt medarbeiderskap og omstillingskompetanse? Kurs om fasilitering og møtedesign, kommunikasjon eller ledelsetemaer er også nyttig for mange, sier Østreng.

Som medlem av Samfunnsviterne får du også rabatt på kurs hos JUS-Juristenes utdanningssenter. Les mer om rabattavtalen med JUS-Juristenes utdanningssenter her.

 

Seniorrådgiver i Samfunnsviterne, Elisabeth Østreng
Seniorrådgiver i Samfunnsviterne, Elisabeth Østreng


-JUS har kurs innenfor et bredt fagfelt. Det er alt fra forvaltningsrett til fiskeri, barnevern, miljø, ekspropriasjon, arbeidsrett, personvern, it-rett, erstatningsrett, helserett, ledelse, virksomhetsstyring. Du finner introduksjonskurs, fordypningskurs og årlige ajourføringskurs. Mange av kursene er digitale og kunnskapen er dermed lett tilgjengelige uansett om du har det travelt, er i karantene eller på hjemmekontor, sier Østreng.

Høstens JUS-kalender finner du her. 

Elisabeth Østreng har plukket ut noen kurs som kan være av interesse for mange. Se topp 5-listen til Østreng her: 


1. EØS-rett i praksis
Hvordan er din EØS-rettslige ryggmargsrefleks? Nå kan du bli enda bedre til å identifisere relevante problemstillinger og rettsregler innen sentrale rettsområder. Du finner mer informasjon om kurset her.

2. Offentleglova
Dette er et fordypningskurs som tar for seg temaer som er praktiske og viktige for alle som kommer i befatning med offentleglova. Du finner mer informasjon om kurset her.

3. Helserett, en innføring
Jobber du i helsevesenet? Her får du en innføring i de viktigste emnene innen sentrale helserettslige lover. Du finner mer informasjon om kurset her.

4. Oppfølging av spørsmål rundt NAV-saken
På dette frokostkurset får du status på rettshjelpsordningen, NAV's arbeid med sakene og rapporten fra det regjeringsoppnevnte granskingsutvalget. Du finner mer informasjon om kurset her.

5. Innføring i offentlige anskaffelser

Ønsker du en god innføring i anskaffelsesregelverket, er dette kurset for deg. Dette er et grunnleggende kurs, med særlig fokus på de viktigste praktiske utfordringene for både oppdragsgivere og tilbydere. Du finner mer informasjon om kurset her.


Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom