Tre studenter sittende på en trapp og snakker engasjert sammen.
Fellesskap, nettverk, faglig påfyll, unike rabatter og avtaler, og nyttige artikler er bare noen av medlemsfordelene du får ved å være medlem i Samfunnsviterne. Foto: Shutterstock 

DET NATURLIGE VALGET FOR ALLE SAMFUNNSVITERE OG HUMANISTER

10 gode grunner til å bli studentmedlem i Samfunnsviterne

Få et forsprang ut i arbeidslivet - med en sterk fagforening i ryggen.

Publisert: | Sist endret:

Å bli studentmedlem i Samfunnsviterne er kanskje noe av det lureste du gjør i studietiden. For det lønner seg å være fagorganisert allerede når du er student.

Organiserer du deg tidlig, blir du en del av noe større og står tryggere i dine valg for fremtiden.

Studerer du samfunnsvitenskap eller humaniora hører du hjemme hos oss. Vi i Samfunnsviterne jobber hver dag for å løfte stolthet og status for fagene og medlemmene våre, og å gjøre deg som student klar for arbeidslivet.

Et studentmedlemskap i Samfunnsviterne koster bare 250 kroner og dekker medlemskap hele studietiden din – til og med fullført mastergrad.

Her er 10 gode grunner til at du bør bli medlem i Samfunnsviterne:

1. Vi gjør deg KLAR for arbeidslivet

Samfunnsviterne gir deg trygghet og kunnskap om hva en samfunnsviter og humanist kan. Vi gir deg kunnskap om arbeidsmarkedet og veiledning i overgangen til arbeidslivet.

Vi gir deg verktøyene du trenger for å fremme kompetansen din overfor arbeidsgivere,  og at du skal tenke bredt og kreativt rundt dine egne karrieremuligheter. Da står du sterkere når du er ferdig som student og skal over til arbeidslivet.

Temasiden vår KLAR for arbeidslivet tar for seg det meste du trenger å vite om arbeidslivet som venter deg. Fra konkrete tips til hvordan du skriver din aller første CV og søknad, til nyttige tips om jobbsøking. 

2. Vi skal hjelpe deg få lønnen du fortjener

Er du studentmedlem i Samfunnsviterne kan du sjekke hva andre samfunnsvitere tjener. Bruk vår lønnskalkulator og se hva du kan forvente i lønn når du er ferdig utdannet.

3. Du får tilgang til et større nettverk, og et faglig og sosialt fellesskap.

I Samfunnsviterne vil du treffe folk med samme utdanningsbakgrunn som deg og knytte forbindelser som kan være til hjelp i karrieren din.

Studentlagene våre arrangerer ofte faglige og sosiale arrangementer for medstudenter, enten det er debattmøter, pizzakvelder, quiz, jobbsøkerkurs eller helt nye konsepter.

Tar du på deg et verv i et studentlag får du også verdifull organisasjons- og ledererfaring som tar seg godt ut på en CV. 

4. Gratis CV- og søknadssjekk

Når du er ferdig med utdannelsen din og søker jobber, gir vi deg gratis tilbakemelding på CV-en og søknaden din. 

5. Gratis sjekk av arbeidskontrakten din – innen 24 timer. 

Har du fått ditt første jobbtilbud og er usikker på hva arbeidskontrakten skal inneholde og hva du må være ekstra oppmerksom på?

Dette er noe Samfunnsviterne hjelper deg med.

Er du studentmedlem hos oss gir vi deg en 24-timersgaranti for å lese gjennom og vurdere din aller første arbeidskontrakt.

I tillegg gir vi deg gratis juridisk hjelp i arbeidsrelaterte saker og inntil tre timer gratis juridisk bistand innenfor en rekke saksområder, inkludert tilgangen til juridiske standardkontrakter som for eksempel samboeravtaler.  

6. Gratis kurs, foredrag og webinarer.

Samfunnsviternes fysiske møtearenaer (som kurs, samlinger og konferanser) er en god mulighet til å få oppdatert kunnskap innen relevante temaer og kjennskap til aktuelle fagpersoner.

I tillegg får du som medlem tilgang til en stor digital kurskatalog, som tar for seg temaer som:

  • Jobbsøking
  • LinkedIn
  • Hvordan du skriver en god CV og søknad
  • Karriereutvikling
  • Mål, mening og motivasjon
  • Muligheter i arbeidslivet

7. Gratis PC- og Mac-forsikring 

Vår samarbeidspartner innen banktjenester gir deg kort, konto og PC/Mac-forsikring – helt kostnadsfritt så lenge du er studentmedlem hos oss og kunde i banken.

8. En av markedets beste BSU-avtaler

Boligsparing for ungdom (BSU) er en super spareform for deg under 34 år. Er du medlem i Samfunnsviterne får du bankens beste sparerente på BSU.

9. Super studentforsikring hos Storebrand

Vi har forhandlet frem en gunstig pakke hos Storebrand med de viktigste forsikringene du trenger i studietiden.  

Studentforsikringen inkluderer reise-, innbo- og ulykkesforsikring i ett til en svært rimelig pris.

10. Unike rabatter og avtaler

Fra sterkt rabatterte priser på trening til billigere strøm – og mobilavtaler. Det lønner seg å være medlem av Samfunnsviterne.

Bare sjekk våre unike rabatter og avtaler her.  

Sjekk også