Placeholder: ArticlePage : Article Top
Placeholder: ArticlePage : Article Header
Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

Julehilsen fra foreningens leder

Samfunnsviternes leder Espen Nordgård Jakobsen tar et tilbakeblikk på året som har gått.

Publisert: | Sist endret:

Espen smiler mot kamera mot en blå bakgrunn
Espen Nordgård Jakobsen, leder av Samfunnsviterne.

Kjære medlemmer og tillitsvalgte i Samfunnsviterne

Vi legger straks bak oss et år i Samfunnsviterne der vi kan se tilbake på mange både faglige og sosiale anledninger hvor vi har fått samlet medlemmer og tillitsvalgte. For meg har disse møteplassene betydd mye, da det er mitt første år som politisk leder i foreningen og muligheten til å treffe medlemmene gir meg masse innsikt i hva som rører seg i medlemsmassen.

Møteplasser og lokal aktivitet

Samfunnsviterne ønsker å tilrettelegge for å skape relevante møteplasser for medlemmene. For mange er de lokale møtene på arbeidsplassen viktig. Derfor håper jeg at lokallagene våre søker om midler for å skape disse arenaene på sin arbeidsplass.

Samfunnsviterne tilbyr også i året som kommer en svært omfattende kurs- og arrangementskalender. Nye og spennende kurs kommer til, samtidig som vi viderefører grunnkursene og øvrige tillitsvalgtkursene mange av dere er kjent med fra tidligere.

Håper du finner et kurs eller arrangement hos oss som kan være nyttig for deg å delta på.

En framtidsrettet forening

Landsmøtet i 2022 ga hovedstyret et oppdrag i å utrede hvilken organisering som vil ivareta Samfunnsviterne sitt formål og oppdrag i fremtiden. Vi har i år kommet godt i gang med arbeidet. Vi har opprettet en egen arbeidsgruppe bestående av medlemmer som jobber konkret med organisasjonssaken. I dette arbeidet er hovedstyret opptatt av involvering av våre tillitsvalgte, og det vil vi fortsette med framover. Organisasjonssaken skal behandles på landsmøtet i november 2025, og før denne tiden skal saken være ute til høring i ulike ledd i foreningen.

Samfunnsviterne skal vise vei for medlemmene våre. Dette er et viktig grunnlag for foreningen og noe vi i hovedstyret selvsagt er opptatt av og skal tilrettelegge for. Hvordan skal vi sikre at Samfunnsviterne fortsatt skal vise vei i framtiden er målbildet vi ser for oss i arbeidet med å utvikle ny strategi for foreningen. Hovedstyret har startet opp arbeidet og ny strategi blir også behandlet på landsmøtet i 2025. Store oppgaver er med andre ord på gang og jeg ser fram til fortsettelsen.

Om utfordringer og endringer vi står ovenfor

Tiden vi lever i preges både av krig, dyrtid og usikkerhet for mange. Samfunnsviterne opprettholder vår oppfordring om en varig våpenhvile mellom Israel og Palestina. 

Vi berører noen av de tidsaktuelle temaene i magasinet vårt Tendens. Om du ikke allerede følger magasinet gjennom nyhetsbrev eller i sosiale medier, så vil jeg anbefale at du klikker deg inn i løpet av julen og leser noen av sakene vi har dekket i år

Vi går inn i de siste dagene før jul, og forhåpentligvis blir det en rolig jul og romjul for de fleste av oss.

Jeg ser fram til et spennende 2024 i Samfunnsviterne, der vi fortsatt skal jobbe for å tilby relevante og faglige tilbud til deg som medlem. Jeg gleder meg til det videre arbeidet.

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul, så håper jeg at jeg treffer på mange av dere i Samfunnsviter-regi i året som kommer.

I filmen nedenfor kan du se en liten oppsummering av Samfunnsviternes 2023:

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom