Placeholder: LandingPage : Header

Karriere

Etter- og videreutdanning

Ønsker du å bygge på kompetansen din, eller vil du jobbe med noe nytt og spennende? Du har mange muligheter til å utvikle deg.

Kvinne smiler mot kamera med en laptop foran seg. I bakgrunnen ser man flere studenter som sitter rundt maskiner. Bilde.
Placeholder: LandingPage : Content
Placeholder: Full-width

Hvordan kan jeg utvikle meg i en ny retning på jobb?

Ønsker du å bevege deg videre i arbeidslivet, men vet ikke helt hvor du skal begynne?

Noen ganger holder det å være selvlært

Er du brennende engasjert i bærekraft eller personvern? Hvis du ønsker å jobbe mer med det du brenner for, er et godt første steg å snakke med arbeidsgiver. Vær ærlig om det du gjerne skulle jobbet mer med, og tenk gjerne gjennom i forkant hvordan dette kan hjelpe organisasjonen med å nå sine mål.

Det kan være rom for å tilpasse stillingen din, eller dere kan snakke om hva som skal til for at dere kommer dit. Dette kan også være en del av utviklingssamtalene du har med din nærmeste leder.

Be arbeidsgiver om å investere i deg 

Hvis du kjenner på et behov for å øke din kompetanse, er anbefalingen at du har en åpen samtale med din leder om dine ønsker og ambisjoner. Dette gjelder uansett om du ønsker å bli flinkere i jobben du har nå, eller for å jobbe mot en annen stilling internt. Det er arbeidsgivers ansvar å sørge for at arbeidstaker har de verktøy som til enhver tid trengs for å gjøre jobben.

En god leder vil ønske å investere i sine ansatte. Sjansen er god for at du og din leder kommer til en enighet som er til fordel for både deg som arbeidstaker, og organisasjonen du jobber i.

Hva hvis jeg ønsker å gjøre noe helt annet enn i dag?

Hvis du ønsker å bytte beite, kan det hende at du må dekke videreutdanningen selv. Men også i dette tilfellet kan det lønne seg å først og fremst snakke med arbeidsgiver. Hvis du ønsker å ta årsstudium i markedsføring eller master i ledelse på deltid, kan dette være kompetanseheving som organisasjonen du jobber i har behov for.

Tilbyr Samfunnsviterne midler til etter- og videreutdanning?

Nei, vi har beklageligvis ikke mulighet til å tilby midler til etter- og videreutdanning til våre medlemmer. Vi mener at hovedansvaret for å gi deg de verktøyene du trenger for å utføre og videreutvikle dine ferdigheter i jobben din ligger hos din arbeidsgiver. Vi oppmuntrer deg til å ha en åpen dialog med din leder om hvor du vil.

Et bredt studietilbud

Uansett hvilken situasjon du er i, er sjansen god for at det fins et program for deg. Vi har samlet en oversikt over de vanligste studiealternativene for personer som alt er i arbeid.

Deltidsstudier

Et godt alternativ for deg som er i jobb ved siden av studiene. Utdanning.no har samlet en oversikt over alle fag du kan studere på deltid i Norge.

Nettstudium og e-læringskurs

Nettstudium kan som hovedregel fullføres hjemmefra. Noen nettkurs kan også ha samlinger noen ganger i semesteret. Utdanning.no samler en oversikt over nettkurs i Norge.

Åpne nettkurs (MOOC)

I et ønske om å gjøre utdanning mer tilgjengelig for alle har universiteter over hele verden åpnet porteføljen sin og lagt kursene på nett. MOOC står for Massive Open Online Courses, og kursene er som regel gratis.

Placeholder: Full-width

Hva skal jeg bli når jeg blir stor?

Et portrettbilde av en mann som smiler. Bak mannen er det en bokhylle.

Tilbud om karriereveiledning

Ønsker du å snakke med noen om karrieremulighetene dine? Samfunnsviterne tilbyr nå karriereveiledning over telefonen.

Illustrasjon av hodet til en mann. Hodeskallen er åpen. Over henger en universitetslue, et diplommerke og en lovbok.

Digitale kurs og faglig påfyll

Er du medlem i Samfunnsviterne får du tilgang til vår store digitale kurskatalog. Temaene tar for seg alt fra gode tips til jobbsøking, karriereutvikling og lønnsamtalen til motivasjon og livslang læring.

Mann i rød genser smiler til kameraet mens han holder en studieperm og har en veske over skulderen. I forgrunnen er det en bokhylle. Bilde.

Jeg er i jobb og vil ta mer utdanning

Lønner det seg å ta etterutdanning? Hvilken etter- og videreutdanning passer egentlig for meg? Karriereveiledning.no har laget en artikkelsamling som kan hjelpe deg med å reflektere over valget du har foran deg.