Placeholder: ArticlePage : Article Top
En ung kvinne holder hendene bak hodet og smiler mens hun ser på en laptop
Med en sterk fagforening i ryggen, står du stødigere i arbeidslivet. Foto: Shutterstock
Placeholder: ArticlePage : Article Header

Første jobb etter studiene

Derfor bør du være medlem i Samfunnsviterne

Som nyutdannet i din første jobb kan du ha mange spørsmål rundt lønn, rettigheter og arbeidslivets koder. Med et medlemskap hos oss får du hjelpen du trenger.

Publisert: | Sist endret:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

Selv med en rykende fersk mastergrad i lomma, kan overgangen til arbeidslivet by på mange spørsmål. Det er mye nytt du må ta stilling til, men som du kan være usikker på. Vi hjelper deg når du har behov.

Vi hjelper deg der du er - når du trenger det

Våre rådgivere er eksperter innenfor lønns- og arbeidsrelaterte problemstillinger.

Spørsmål vi kan hjelpe med er alt fra:

  • gjennomlesning av arbeidskontrakt,
  • sparring i forkant av lønnsforhandlinger,
  • hjelp i forbindelse med midlertidige kontrakter,
  • spørsmål om arbeidstid, til
  • bistand om det oppstår endringer i arbeidsforholdet.

I tillegg har vi et spisset karrieretilbud for samfunnsvitere og humanister, der medlemmer får tilgang til blant annet CV- og søknadsmaler. Vi har også en omfattende innholdsbank som viser deg karrieremulighetene du har.  

Dette og mer til får du gjennom medlemskapet ditt i Samfunnsviterne. Bare les videre.

Lønn som fortjent

Som medlem hos oss skal du være trygg på at vi aktivt jobber for å heve lønnsnivået for samfunnsvitere og humanister. Det skal lønne seg å ha tatt en lang utdannelse.

Vi jobber for å synliggjøre medlemmenes kompetanse på arenaer der vi kan være med på å påvirke. Vi deltar blant annet i de årlige sentrale lønnsforhandlingene der vår lønnspolitikk og viktigheten av våre medlemmers kompetanse er en av vår fanesak inn i forhandlingene.

I tillegg har vi et stort tillitsvalgtapparat i offentlig sektor som hver dag står på for medlemmene på arbeidsplassen.

Jobber du i privat sektor er det ikke sikkert det er en lokal tillitsvalgt for Samfunnsviterne der du jobber. Da kan du kontakte oss via e-post, telefon eller via vårt spørsmål- og svar forum  når du ønsker å sparre med oss om jobbrelaterte spørsmål.

I tillegg tilbyr vi en rekke verktøy, maler og informasjonsfilmer som er eksklusivt for medlemmene våre, og som kan være gull verdt å ta en titt på, for eksempel i forkant av neste lønnssamtale.

Faglig oppdatert når det passer deg

Vi arrangerer en rekke kurs og aktiviteter for medlemmene våre. Samfunnsviternes kurskalender oppdateres jevnlig med nye arrangementer. Se kurskalenderen her. 

De fleste av kursene våre er også gratis for medlemmer.

Vi vet at det som ny i jobben kan være vanskelig å be om fri fra arbeidsgiver for å gå på kurs og seminarer. Samtidig vil det å være ny i en jobb bety at man må sette seg inn i og bli kjent med nye fagområder.

Kompetanseheving er viktig når man er ny i jobben. Gjennom vår avtale med Videocation får du tilgang til over 200 kurs innenfor en rekke fagområder. Tilgangen er gratis i én måned og ønsker du å fortsette abonnementet i etterkant får du redusert månedspris gjennom vår avtale. 

Ta kursene når det passer deg – og sjekk med arbeidsgiver om muligheten for at de dekker abonnementet et par måneder. Det kan lønne seg for både deg og for arbeidsgiver.

Vi har også en rekke digitale kurs du kan ta og opptak fra karrierekvelder du kan se, som ligger bare noen få tastetrykk unna. 

Bank og forsikringer til medlemspris

Det skal lønne seg å være medlem hos oss. Derfor jobber vi for at våre medlemmer skal få fordelaktige tilbud.

Vi har blant annet forhandlet med banken om renta slik at du slipper. Vår bankavtale sikrer deg dermed en av landets beste boliglånsrenter. Nærmere 5000 av medlemmene våre benytter seg i dag av avtalen. 

Du får også alle forsikringene du trenger gjennom avtalen vi har med Storebrand – og det til svært gode priser.

Spesielt personforsikringene, også kalt kollektive forsikringer, er det spesielt mye å spare. Samfunnsviterne har forhandlet frem en langt rimeligere pris på denne type forsikring enn hva du må betale for tilsvarende forsikringer om du skal kjøpe disse privat. Du sparer inn hele medlemskontingenten og vel så det på å sjekke ut medlemsprisene i forsikringsavtalen vår.

Forsikringene er skreddersydd for Samfunnsviterne og sikrer deg og eventuelt familiemedlemmer dersom det utenkelige skulle skje.

I tillegg får du 30 prosent rabatt på Storebrands ordinære priser på blant annet bilforsikring, dyreforsikring og forsikring av elsparkesykkel.

For oversikt over alle forsikringene med priser og vilkår, sjekk vår landingsside hos Storebrand.

Behov for samboerkontrakt eller andre juridiske problemstillinger?

I løpet av livet kan det oppstå situasjoner som gjør at man trenger å snakke med noen rundt juridiske problemstillinger.

Medlemmene våre får tre timer gratis telefonkonsultasjon i året der de får snakke med en advokat eller advokatfullmektig.

Avtalen dekker også tilgang til juridiske kontrakter og maler, og du får veiledning i bruken av disse fra vår samarbeidspartner.

Om den første jobben ikke er drømmejobben - vi hjelper deg videre

Er ikke nåværende arbeidsplass og arbeidsoppgaver det du så for deg? Ønsker du andre faglige utfordringer, men usikker på hvilke arbeidsgivere som er aktuelle?

Vi gir deg verktøyene du trenger hvis du ønsker å sondere andre muligheter på arbeidsmarkedet. Vårt karrieretilbud er skreddersydd for medlemmene våre. Her tilbyr vi maler og verktøy som vil være en god støtte når du skal sjekke andre karrieremuligheter.  

Og dersom du bytter jobb, ikke glem å sjekke lønnstilbudet opp mot lønnskalkulatoren vår og be oss ta en sjekk på arbeidskontrakten din før du signerer. 

Bli medlem i dag.


Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom

Les også

Illustrasjon av en vektskål. Oppi den tyngste delen ligger mange mynter. I den letteste delen en mann.

Hva trenger du hjelp til?

Hos oss finner du advokater, jurister og samfunnsvitere med spisskompetanse innen arbeidsrelaterte spørsmål. Vi er her for å gi deg den tryggheten du trenger på jobb.