En mann ser gjennom et pappvindu på sin datter, og datteren maler faren på nesen. Pappveggen er delvis malt i hvitt.
Få Storebrands beste priser på forsikring - inkludert innbo, hus og barn. Foto: Pexels.com

rabatter og avtaler

Storebrands beste priser på forsikring

Få opptil 45 prosent rabatt på dine private skadeforsikringer.

Publisert: | Sist endret:

Som medlem i Samfunnsviterne får du tilgang til Storebrands beste priser på forsikring. Som en del av Akademikerne Pluss får du:

  • 30 prosent rabatt på Storebrands ordinære priser på alle private skadeforsikringer
  • 10 prosent nettrabatt
  • 5 prosent samlerabatt hvis du samler tre eller flere forsikringer hos Storebrand

Over 60 000 akademikere har tatt i bruk denne medlemsfordelen og sparer store beløp hvert år. Tilsammen kan alle rabattene utgjøre en besparelse på opptil 45 prosent på private skadeforsikringer. I tillegg gir avtalen deg svært konkurransedyktige betingelser på kollektive forsikringer.

 

Slik benytter du deg av avtalen med Storebrand

Etter at du har blitt medlem hos Samfunnsviterne bestiller du forsikringene på Storebrand.no.

Storebrand har opprettet en helt egen avdeling med erfarne rådgivere kun for medlemmer av Akademikerne og Samfunnsviterne.  Du er alltid velkommen til å ta kontakt med Storebrand for å diskutere hvilke løsninger som er best for deg og din familie.

Kontakt Storebrand

Ta kontakt med Storebrands rådgivere:

Illustrasjon av en mann med et skjold foran seg. Skjoldet avverger en ball.

Helseforsikring

Fra og med 1. juli 2023 trenger du ikke lenger å fylle ut en egenerklæring om helse for å kjøpe helseforsikring. Helseforsikring selges nå med 90 dagers karens og symptomklausul.

Det betyr med andre ord at du kan bruke forsikringen for å dekke behandlingskostnader etter 90 dager, men det er ikke mulig å bruke forsikringen på sykdom som har vist symptomer i karensperioden.

Du trenger ikke lenger å fylle ut en egenerklæring om helse, men alle som ønsker å kjøpe en helseforsikring må være friske, og må svare på fem spørsmål. Karens og symptomklausul gjelder fra datoen forsikringen trer i kraft.

Viktige forsikringer for bolig og eiendom

Om du er så uheldig å oppleve skader på bygningen du bor i eller tingene du eier, er det lurt å ha forsikringer du kan lene deg på. Nedenfor ser du hvilke forsikringer du bør ha, og hva de vanligvis dekker.

Husforsikring

Husforsikring kalles også gjerne boligforsikring eller villaforsikring. Alle som bor i enebolig, tomannsbolig eller rekkehus bør ha en husforsikring. Eier du leilighet i sameie eller borettslag, er det som regel en sameie- eller borettslagsforsikring som skal dekke bygget.

Avhengig av vilkårene, vil en husforsikring dekke skader på selve bygningen. Ettersom husforsikring er en privatforsikring, får du som er medlem 30 prosent medlemsrabatt, i tillegg til 10 prosent nettrabatt og 5 prosent samlerabatt.

Husforsikring er vanligvis en av de store forsikringene i en husholdning, og med Samfunnsviternes medlemsrabatt er det store summer å spare. For å ta et eksempel: Ved en årlig kostnad på omtrent 10.000 kr i året uten vår medlemsrabatt, vil et medlem av Samfunnsviterne med tre forsikringer hos Storebrand kun betale 5850 kroner per år for det samme produktet. Det gir 4150 kroner i årlig besparelse på husforsikring.

Innboforsikring

Der husforsikring dekker selve bygningen, dekker innboforsikringen tingene dine: møbler, klær, kontanter og andre ting man gjerne oppbevarer hjemme. Innboforsikring bør du ha uavhengig om du eier eller leier, og uansett om du bor i hus eller leilighet.

Hos Storebrand har du som medlem tilgang på gode priser og betingelser på innboforsikring, da dette er en kollektiv forsikring som Samfunnsviterne har forhandlet frem på vegne av sine medlemmer.

Ettersom innboforsikring er en kollektiv forsikring er det ikke 30 prosent medlemsrabatt – men du får nettrabatt på 10 prosent, og forsikringen teller med for å oppnå samlerabatt på 5 prosent.

For å ta et eksempel: Et medlem i Samfunnsviterne, med tre forsikringer hos Storebrand, en forsikringssum på 1.500.000 kroner, i prissone 2 (Viken) betaler kun 1466 kroner i året for sin kollektive innboforsikring. Denne prisen er et resultat av forhandlinger mellom Samfunnsviterne og Storebrand. 

For deg som har hytte: Hytteforsikring

På samme måte som du ville forsikret huset, bør du også forsikre hytta. Storebrands Hytteforsikring er unik i og med at den dekker dokumenterte utgifter til tining eller annen tilrettelegging med inntil 50 000 kroner, dersom utvendig vann- eller avløpsledning er frosset og dermed ikke kan brukes.

Dette er en privat skadeforsikring, hvor du som medlem av Samfunnsviterne får 30 prosent medlemsrabatt, i tillegg til 10 prosent nettrabatt og 5 prosent samlerabatt.

For å ta et eksempel: La oss si at hytteforsikringen er på 3500 kroner i året. Hvis dette er din tredje forsikring hos Storebrand og også denne er kjøpt på nett, oppnår du full rabatt: medlemsrabatt, samlerabatt og nettbestillingsrabatt. Kostnaden for hytterabatten blir etter rabatt på 2095 kroner, og du sparer inn 1405 kroner i året.

I tillegg til alle fordelene ved å være organisert i arbeidslivet, er det mange tusenlapper å spare ved å bli medlem i Samfunnsvitere. Hvis du kombinerer våre medlemstilbud på forsikring og bank, er du sikret gode vilkår på de største utgiftene i husholdningen.

Andre aktuelle rabatter og avtaler