Placeholder: ArticlePage : Article Top
Oppblåsbar globus på en bok
Ønsker du å jobbe internasjonalt? Her finner du eksempler på aktuelle arbeidsgivere innen områdekunnskap og internasjonalt arbeid. Foto: Shutterstock/Tama2u.
Placeholder: ArticlePage : Article Header

Eksempler på arbeidsgivere

Internasjonalt og områdekunnskap

Her finner du eksempler på aktuelle arbeidsgivere og toneangivende stemmer innen områdekunnskap og internasjonalt arbeid.

Publisert: | Sist endret:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

Drømmer du om en jobb i FN, formidle landkunnskap, hjelpe bedrifter som skal ut i nye utenlandske markeder eller for eksempel i et internasjonalt handelskammer?

Klikk deg inn på eksemplene under for å bli bedre kjent med bransjen, tjenestene, tilbudene og nettverkene de representerer.

Oslo Handelskammer

Oslo Handelskammer gjør det enklere for bedrifter og folk drive internasjonal forretningsdrift gjennom nettverksbygging, kompetanseheving og rådgivning innen internasjonal handel. 

Landinfo

Landinfo er utlendingsforvaltningens fagenhet for landinformasjon. Enheten skal som faglig uavhengig organ, innhente og analysere informasjon om samfunnsforhold og menneskerettigheter i ulike land, samt formidle landkunnskap. 

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge tilbyr finansieringstjenester, rådgivnings- og kompetansetjenester, nettverks- og profileringstjenester til næringslivet. De har også et eget gratuateprogram for nyutdannede, og internshipsordninger for studenter.

Språkreiseaktører og jobber i utlandet

UngInfo gir deg en oversikt over ulike aktører som tilbyr jobber i utlandet, hva det er viktig å tenke på om du vurderer å jobbe i utlandet og hvordan du går frem. De har også en guide til ulike språkaktører som tilbyr språkreiser. 

FN

De Forente Nasjoner rekrutterer mange samfunnsvitere og humanister, og jobbmulighetene er mange. De har også egne praktikantstillinger, program for junior-eksperter, introduksjonsprogram og internships. Les mer på FNs karriereside. 

Junioreksperter i FN og internasjonale organisasjoner via Norec

Norge finansierer i dag rundt 40 stillinger som junioreksperter, eller Junior Professional Officer. Det er Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec) som koordinerer dette og de er en egen etat under Utenriksdepartementet. I dag rekrutterer de kandidater til FN og Verdensbanken. Les mer om hva en juniorekspert gjør, hvilke kvalifikasjoner du trenger og vilkår for å søke (norec.no).

EURES

EURES hjelper jobbsøkere med å finne jobb og arbeidsgivere med å rekruttere fra hele Europa. De har en søkeportal (ec.europa.eu) hvor du blant annet kan filtrere på land, sektor og yrke. Den kan virke litt massiv, så vi anbefaler deg å bruke søkefeltet med gode nøkkelord.

 

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom

Les også:

Tre hender holder en plante med røtter.

Bærekraft

Ønsker du å bidra til endring? Har du god innsikt i internasjonale forhold og menneskelig atferd? Da kan en jobb innen bærekraft være akkurat noe for deg!

En statsmann foran en forsamling journalister med fotoutstyr og holder frem et ark

Kommunikasjon og media

Trigges du av godt språk? Elsker du medier og god kommunikasjon? Er du kreativ og nyskapende? Da kan disse jobbene være aktuelle for deg.

Fire personer sitter i et møterom og den ene møtedeltakeren holder et VR-sett mot håret. Det er også et VR-sett og pc på bordet.

Teknologi

Har du kunnskap om menneskelig atferd og en interesse for teknologi? Er du god på å identifisere problemer og komme med løsning på disse? Da kan en jobb innen teknologi være midt i blinken for deg!