Oppblåsbar globus på en bok
Ønsker du å jobbe internasjonalt? Her finner du eksempler på aktuelle arbeidsgivere innen områdekunnskap og internasjonalt arbeid. Foto: Shutterstock/Tama2u.

Eksempler på arbeidsgivere

Internasjonalt og områdekunnskap

Her finner du eksempler på aktuelle arbeidsgivere og toneangivende stemmer innen områdekunnskap og internasjonalt arbeid.

Publisert: | Sist endret:

Drømmer du om en jobb i FN, formidle landkunnskap, hjelpe bedrifter som skal ut i nye utenlandske markeder eller for eksempel i et internasjonalt handelskammer?

Klikk deg inn på eksemplene under for å bli bedre kjent med bransjen, tjenestene, tilbudene og nettverkene de representerer.

Oslo Chamber of Commerce (Oslo Handelskammer)

Oslo Chamber of Commerce gjør det enklere for bedrifter og folk drive internasjonal business gjennom nettverksbygging, kompetanseheving og rådgivning innen internasjonal handel. Følg lenken for å få en oversikt over handelskamre og handelskontorer de representerer og klikk deg videre for å bli bedre kjent med nettverket.

https://chamber.no/tjenester/nyttige-lenker/

Landinfo

Landinfo er utlendingsforvaltningens fagenhet for landinformasjon. Enheten skal som faglig uavhengig organ, innhente og analysere informasjon om samfunnsforhold og menneskerettigheter i ulike land, samt formidle landkunnskap. Eventuelle ledige stillinger her lyses via webcruiter, så lenken under sender deg til en generell beskrivelse av Landinfo.

https://landinfo.no/om-oss/

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge tilbyr finansieringstjenester, rådgivnings- og kompetansetjenester, nettverks- og profileringstjenester til næringslivet. Ved siden av å lyse ut ledige stillinger, har de et eget gratuateprogram for nyutdannede og internshipsordninger for studenter. Du finner informasjon om dette og mye mer ved å følge lenken.

https://www.innovasjonnorge.no/no/om/jobb-i-innovasjon-norge/

Språkreiseaktører og jobber i utlandet

UngInfo har en side som gir deg en oversikt over ulike aktører som tilbyr jobber i utlandet, hva det er viktig å tenke på om du vurderer å jobbe i utlandet og hvordan du går frem. De har også en guide til ulike språkaktører som tilbyr språkreiser.

https://unginfo.no/utiverden/jobb-ute-i-verden/

FN

FN rekrutterer mange samfunnsvitere og humanister og jobbmulighetene er mange. De har også egne praktikantstillinger, juniorekspert-program, introduksjonsprogram og internships. Lenken sender deg til FNs karriereside og et søkeskjema. Juniorstillinger er her merket P-1 og P-2. (Du kan sortere på disse ved å velge «Sort By Level og «ascending» nederst i skjemaet når du har gjort et søk).

https://careers.un.org/lbw/Home.aspx

Junioreksperter i FN og internasjonale organisasjoner via Norec

Norge finansierer i dag rundt 40 stillinger som junioreksperter (Junior Professional Officer – JPO). Det er Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec) som koordinerer dette og de er en egen etat under Utenriksdepartementet. I dag rekrutterer de kandidater til FN og Verdensbanken. Les mer om hva en juniorekspert gjør, hvilke kvalifikasjoner du trenger og vilkår i lenken under.

https://www.norec.no/jobb-internasjonalt/fn/junior-professional-officer/

EURES

EURES hjelper jobbsøkere med å finne en jobb og arbeidsgivere med å rekruttere fra hele Europa. Lenken sender deg rett til en søkeportal hvor du blant annet kan filtrere på land, sektor og yrke. Den kan virke litt massiv, så vi anbefaler deg å bruke søkefeltet med gode nøkkelord.

https://ec.europa.eu/eures/portal/jv-se/home

 

Les også:

Tre hender holder en plante med røtter.

Bærekraft

Ønsker du å bidra til endring? Har du god innsikt i internasjonale forhold og menneskelig atferd? Da kan en jobb innen bærekraft være akkurat noe for deg!

En statsmann foran en forsamling journalister med fotoutstyr og holder frem et ark

Kommunikasjon og media

Trigges du av godt språk? Elsker du medier og god kommunikasjon? Er du kreativ og nyskapende? Da kan disse jobbene være aktuelle for deg.

Fire personer sitter i et møterom og den ene møtedeltakeren holder et VR-sett mot håret. Det er også et VR-sett og pc på bordet.

Teknologi

Har du kunnskap om menneskelig atferd og en interesse for teknologi? Er du god på å identifisere problemer og komme med løsning på disse? Da kan en jobb innen teknologi være midt i blinken for deg!