Placeholder: ArticlePage : Article Top
En gruppe kvinner tar en selfie sammen
Vi tar kampen for deg, sammen med deg. Foto: Shutterstock
Placeholder: ArticlePage : Article Header

det naturlige valget for alle samfunnsvitere og humanister

Samfunnsviter i offentlig sektor? Du bør bli med oss! 

Blir du med oss vil vi jobbe for at du får de rettighetene du har krav på. Våre tillitsvalgte vil støtte deg i lønnsforhandlinger. Vi jobber for å ivareta dine interesser og rettigheter på arbeidsplassen.

Publisert: | Sist endret:

Placeholder: ArticlePage : Article Teaser Content
Placeholder: ArticlePage : Article Content

Vi kjenner deg

Som medlem i Samfunnsviterne kan du være sikker på å bli tatt på alvor når vårens vakreste eventyr, lønnsoppgjøret, setter inn. Er du humanist eller samfunnsviter er vi den som kjenner deg best.

Hva har du krav på i feriepenger? Hvordan håndterer virksomheten overtid? Det kan være mye å vinne på å være medlem og sikre deg for at du har de riktige betingelsene.

Vi tar kampen for deg, sammen med deg.

Juridisk støtte

Hos oss møter du rådgivere og jurister som kan hjelpe deg i konflikter eller uoverensstemmelser på arbeidsplassen. Vi gir deg gratis juridisk hjelp i arbeidsrelaterte saker og inntil tre timer gratis juridisk bistand dersom du har behov for juridisk bistand på privaten, inkludert tilgangen til juridiske standardkontrakter som for eksempel samboeravtaler. 

En push videre i karrieren din?

Kanskje du er usikker på om du er på rett sted i karrieren din? Føler du at du får brukt din kompetanse og dine ferdigheter? I Samfunnsviterne finner du relevant karriereinnhold som kan hjelpe deg til å utløse potensialet ditt og finne drømmejobben i arbeidsmarkedet.

Mulighetene er flere enn du tror. Ofte kan perspektivendringer gjøre at du leter etter jobb på helt nye steder eller gi deg den ekstra motivasjonen du trengte for å kaste deg ut i nye eventyr, for eksempel å søke på lederjobben du går og drømmer om.

Får du lønnen du fortjener?

Samfunnsviterne skal være en pådriver i arbeidet med å styrke sammenhengen mellom utdanning, kompetanse, erfaring og lønn. Det er viktig å bli anerkjent for det bidraget du gir på arbeidsplassen.

Setter arbeidsgiver pris på deg? Er lønnen din på nivå med tilsvarende jobber i andre virksomheter? Blir du medlem av Samfunnsviterne, får du tilgang til vår lønnsstatistikk og lønnskalkulator som viser hva andre samfunnsvitere med tilsvarende bakgrunn og erfaring som deg tjener. Statistikken viser lønn brutt ned på stilling, tariffsektor, alder og utdanningsnivå.

Nettverksbygging, kurs og aktiviteter

Vi i Samfunnsviterne kjenner godt til hvilke utfordringer og muligheter du har som samfunnsviter på arbeidsplassen eller i arbeidsmarkedet. Sammen er vi sterke og lokalt har vi gode tillitsvalgte som støtter deg der du jobber.

Hos oss treffer du folk med samme utdanningsbakgrunn som deg. Å delta på våre kurs og samlinger gir deg muligheten til å knytte kontakter som kan få betydning for din karriere. Vi arrangerer mange kurs og aktiviteter som bidrar til at du kan holde deg faglig oppdatert og bli inspirert. Samfunnsviternes aktivitetskalender viser hva som skjer til enhver tid. Ganske sikkert finner du noe der som du finner interessant eller inspirerende å delta på.

Spar penger med våre medlemsfordeler

Sammen med Akademikerne Pluss forhandler vi fram avtaler, for eksempel med banker og forsikringsselskaper. Vi tilbyr blant annet et av markedets beste avtaler på banktjenester. Som medlem får du også de beste vilkårene på forsikring. Du får også tilgang til en rekke andre avtaler om du melder deg inn. Vi har gunstige avtaler for alt fra pensjonssparing til treningsstudio og aviser. Se alle rabattavtaler og medlemsfordeler vi har her.

Å være en del av noe større

Å være med er også å ta stilling. Som medlem hos oss, støtter du kampsakene våre. Vi er for at lønnsfastsettelsen skal foregå lokalt, av de som kjenner ditt bidrag til virksomheten. Vi mener det skal lønne seg med høy utdanning. Vårt hovedfokus er å fortelle samfunnet og aktører i arbeidsmarkedet hvor viktig samfunnsvitenskapelig kompetanse er for å lykkes.

 

Placeholder: ArticlePage : Article Some
Placeholder: ArticlePage : Article Bottom

Disse artiklene kan også være av interesse for deg.

Mann i blå skjorte holder opp en plakat med et spørsmålstegn på foran ansiktet.

Hvem kan bli medlem i Samfunnsviterne?

Har du eller studerer du til en mastergrad innen samfunnsvitenskap eller humaniora, bør du bli medlem hos oss. Du kan også søke på særskilte vilkår.

Illustrasjon av en mann som peker på en skjerm mens to andre mennesker ser på.

Juridisk hjelp på jobben

Hos oss finner du advokater, jurister og samfunnsvitere med spisskompetanse innen lønns- og arbeidsrelaterte spørsmål. Vi er her for å gi deg den tryggheten du trenger på jobb.