Dresskledd ung mann ser konsentrert på PC-skjermen. Briller ligger til høyre for PCen og en kaffekopp til venstre.
Samfunnsviterne en moderne fagforening som tar deg og din kompetanse på alvor. Foto: Shutterstock 

DET NATURLIGE VALGET FOR ALLE SAMFUNNSVITERE OG HUMANISTER

Derfor bør du som jobber i privat eller frivillig sektor bli medlem

Samfunnsviterne er en annerledes fagforening. Vi står ikke på barrikadene og roper harmdirrende, men bruker vår stemme til å påvirke der politikk utformes. Samfunnsviterne en fagforening som tar deg og din kompetanse på alvor.

Publisert: | Sist endret:

Du er ikke alene

I Samfunnsviterne finner du mange likesinnede. Nesten 3000 av våre medlemmer jobber i privat sektor. Hos oss finner du samfunnsvitere som bidrar til at ideer blir til virkelighet og prosjekter blir gjennomført. Mange har interessante og inspirerende historier om hvordan de bygde sin karriere, historier de gjerne deler.

Vår viktigste oppgave er å bygge stolthet rundt fagene medlemmene våre representerer og synliggjøre hvor verdifull en samfunnsvitenskapelig utdanning er. Også i det privat næringsliv. 

Fagforeningsmedlemskap som en forsikringsordning

Jobber du i privat sektor, er du mer sårbar og har ikke de samme rettighetene som en offentlig ansatt har. Derfor kan du fort føle seg alene i en privat bedrift om du opplever at du ikke har trygge arbeidsvilkår. Mener du at du ikke får riktig lønn? Opplever du mobbing på arbeidsplassen? Jobber du mye overtid uten lønn eller muligheter til avspasering?

Det er mange som er i din situasjon som har fått hjelp fra Samfunnsviternes rådgivere som har stått ved deres side når det har stormet som verst. Er du usikker på hvordan du skal nå frem til din leder, kan det føles trygt å ha noen å henvende seg til. Enten for sparring eller for at vi skal tale din sak.

På nettsiden vår finner du mange interessante artikler som gir deg tips og råd om hvordan du kan gå frem om du opplever noe uheldig på arbeidsplassen din.

Ta vare på din karriere

Å skifte jobb kan være en lønnsom affære. Lønnsundersøkelser viser at de som skifter jobb opplever å gå opp i lønn kontra de som blir igjen på samme sted.

Kanskje du har vært i jobben din i mange år og ønsker å skifte jobb? Å skrive søknad og selge deg selv inn i en intervjusituasjon kan oppleves som vanskelig. Da kan karrieretjenestene våre være verdt å sjekke ut.

Som medlem i Samfunnsviterne kan du også være med på eller ta digitale kurs om hvordan du kan gjøre deg selv mer attraktiv i arbeidsmarkedet. For enkelte grupper foretar vi CV og søknadssjekk.

Tjener du det du skal?

Er du usikker på din lønn? Da kan vår lønnsstatistikk fortelle deg hva du bør kunne forvente deg. I lønnsstatistikken kan du finne gjennomsnittlig lønn basert på en rekke variabler som alder, kjønn, utdanningslengde, arbeidstittel og hvor lenge du har vært i arbeidslivet.

Spar penger med våre gunstige medlemsavtaler!

Er du medlem i Samfunnsviterne får du tilgang til markedets beste avtaler innen bank og forsikring. I tillegg har vi rabattavtaler på alt fra bil til avis. Er du smart, er det mye å spare med våre medlemsrabatter

Gratis juridisk hjelp på privaten

Innimellom trenger du også kanskje juridisk hjelp i saker som ikke handler om jobb.

Da tilbyr vi deg inntil 3 timer gratis juridisk bistand over telefonen innen et stort spekter rettsområder.

Avtalen med Advokatfirmaet Lippestad AS gjelder:

  • Rettsspørsmål knyttet til fast eiendom.
  • Rettsspørsmål knyttet til samboerforhold.
  • Skifte/arv/testament.
  • Juridiske forhold knyttet til NAV.
  • Juridiske forhold knyttet til rett til opplæring.
  • Erstatning i forbindelse med blant annet trafikkulykker, fritidsskader, pasientskader, erstatning etter voldshandlinger og andre forsikringsrelaterte spørsmål.

Du får også tilgang til gratis juridiske standardkontrakter og maler.

Går du ut over de tre timene med telefonkonsultasjon, får du rabatterte priser på den juridiske bistanden, og satsen er da på kun 1 400 kroner eksk. mva.

Samfunnsvitere og humanister er med på å bygge Norge

I arbeidslivet finnes det samfunnsvitere som bidrar til at ideer blir til virkelighet og prosjekter blir gjennomført. I Samfunnsviterne finner du alle typer.

Disse artiklene kan også være av interesse for deg

Illustrasjon av en sparegris. En mynt faller oppi.

Danske Bank. Spar tusenvis av kroner

Vi har forhandlet med banken om renta slik at du slipper. Få tilgang til en av markedets beste betingelser på boliglån gjennom vår avtale med Danske Bank.

Illustrasjon av en vektskål. Oppi den tyngste delen ligger mange mynter. I den letteste delen en mann.

Hva trenger du hjelp til?

Hos oss finner du advokater, jurister og samfunnsvitere med spisskompetanse innen arbeidsrelaterte spørsmål. Vi er her for å gi deg den tryggheten du trenger på jobb.

Illustrasjon av hodet til en mann. Hodeskallen er åpen. Over henger en universitetslue, et diplommerke og en lovbok.

Digitale kurs og faglig påfyll

Er du medlem i Samfunnsviterne får du tilgang til vår store digitale kurskatalog. Temaene tar for seg alt fra gode tips til jobbsøking, karriereutvikling og lønnsamtalen til motivasjon og livslang læring.