Kvinne i profil som står ved et kjøkkenbord med en PC og kalkulator foran seg
Se om du får lønnen du fortjener med lønnskalkulatoren vår før neste forhandling. Det kan lønne seg. Foto: Shutterstock

Lønn som fortjent

Hva tjener andre samfunnsvitere?

Som medlem av Samfunnsviterne får du tilgang til lønnsstatistikken vår.

Publisert: | Sist endret:

Lønnsstatistikken er en av de mest populære tjenestene våre. Den gir deg muligheten til å sjekke om du har lønnen du fortjener.

En av våre viktigste oppgaver som fagforening er å være en rådgiver for medlemmene våre i spørsmål om lønn. Derfor tilbyr vi en interaktiv lønnskalkulator der du kan filtrere lønnsdata etter blant annet sektor, stilling, arbeidsplass, og ansennietet.

Med lønnsstatistikken kan du få overblikk over hva andre tjener som har en stilling og kompetanse som ligner på din. Statistikken er spesielt viktig for deg som skal forhandle om lønn eller har byttet jobb.

Har du lønnen du fortjener? 

Hvert år gjennomfører vi en lønnsundersøkelse blant medlemmene våre. Resultatene fra undersøkelsen er sammenstilt i en interaktiv lønnskalkulator som du får tilgang til ved å logge deg på Min side.

Bruk lønnskalkulatoren til å sjekke gjennomsnittslønnen til medlemmene i ulike sektorer eller på din arbeidsplass. Dermed kan du sjekke om du ligger over eller under gjennomsnittet basert på din ansennietet.

Hele lønnsstatistikken er også tilgjengelig som PDF. Den egner seg godt for deg som ønsker å se nærmere på tallene.

Logg deg inn for å benytte deg av lønnskalkulatoren vår

Min side kan du benytte deg av lønnskalkulatoren eller se hele lønnsstatistikken. Vi lenker også til relevante lønnsdata fra SSB, slik at du får et helhetlig bilde av lønnssituasjonen i din bransje.

Les flere av våre artikler om temaet lønn